Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Günün Tarifi

Kırmızı Erikli Tart

by Hatice Ünal
27 Temmuz 2020
in Günün Tarifi
468 25
0
Kırmızı Erikli Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

150 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

3/4 su bardağı pudra şeker

2 çay kaşığı karbonat

1 adet limonun suyu

1 paket vanilya

2-2,5 su bardağı un

İç Malzemesi İçin:

6-7 adet anjelik eriği

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı su

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı:

Tereyağını küp şeklinde kesip buzlukta yarım saat bekletin. Hamur yoğurma haznesine buz gibi tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini 10 saniye aralıklarla karıştırın. Limon suyunda inceltilmiş karbonat ile vanilyayı ekleyin. 1 kez karıştırın. Kontrollü olarak unu ilave edin. Pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış orta boy tart kalıbına yayın ve iç malzemeyi hazırlayana dek buzlukta bekletin. İç malzemesi için; Erikleri yıkayın, çekirdeklerini ayırın. Erikleri 3’e veya 4’e kesin. Orta boy derin bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca tereyağıyla birlikte erikleri aktarın. Birkaç dakika karıştırıp suda inceltilmiş nişasta ve şekerli karışımı ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca fazla suyunu süzgeçle süzüp buzlukta beklettiğiniz tart hamurunun üzerine yayın. 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre önceden süzdüğünüz erikli sostan dökerek servis yapın.

#kırmızıeriklitart #eriklitart #tart #tarttarifi #tartyap #evdetartyapımı #kolaytartyapımı

Previous Post

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

Next Post

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Hatice Ünal

Next Post
Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki