Ana Sayfa » Günün Tarifi » Kırmızı Erikli Tart

Kırmızı Erikli Tart

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

150 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

3/4 su bardağı pudra şeker

2 çay kaşığı karbonat

1 adet limonun suyu

1 paket vanilya

2-2,5 su bardağı un

İç Malzemesi İçin:

6-7 adet anjelik eriği

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı su

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı:

Tereyağını küp şeklinde kesip buzlukta yarım saat bekletin. Hamur yoğurma haznesine buz gibi tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini 10 saniye aralıklarla karıştırın. Limon suyunda inceltilmiş karbonat ile vanilyayı ekleyin. 1 kez karıştırın. Kontrollü olarak unu ilave edin. Pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış orta boy tart kalıbına yayın ve iç malzemeyi hazırlayana dek buzlukta bekletin. İç malzemesi için; Erikleri yıkayın, çekirdeklerini ayırın. Erikleri 3’e veya 4’e kesin. Orta boy derin bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca tereyağıyla birlikte erikleri aktarın. Birkaç dakika karıştırıp suda inceltilmiş nişasta ve şekerli karışımı ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca fazla suyunu süzgeçle süzüp buzlukta beklettiğiniz tart hamurunun üzerine yayın. 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre önceden süzdüğünüz erikli sostan dökerek servis yapın.

#kırmızıeriklitart #eriklitart #tart #tarttarifi #tartyap #evdetartyapımı #kolaytartyapımı

Tavsiye

Sucuklu Kuru Fasulye

Fotoğraf: Murat Erdoğan (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 3 adet büyük …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz