Ana Sayfa » Günün Tarifi » Kabaklı ve Lorlu Börek

Kabaklı ve Lorlu Börek

Tarif: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci BAK -Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

 (4 Kişilik)

 Malzemeler:

1 adet hazır yufka
4 adet orta boy kabak
1 su bardağı lor peyniri
Bir kaç dal maydanoz, dereotu, nane,taze soğan
1 çorba kaşığı un
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve bir süzgecin üzerine alın. Bir iki saat kabağın suyunun süzülmesini bekleyin. Daha sonra kabakları genişçe bir kaba alıp üzerine unu ilave edin ve elinizle harmanlayın. Üzerine lor peyniri ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin. İçine harcı koyup kenarları tekrar kapatın ve yufkanın üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Şefin Notu:

Şayet kabakların suyunu çıkarmaya vaktiniz yoksa. 1 çorba kaşığı daha un ilave edebilirsiniz.

 #kabaklıvelorlubörek #kabaklıbörek #lorlubörek #kabaklıtarifler #kahvaltısaati #çaysaati 

Tavsiye

Şeftalili  Puding

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (2 Kişilik)  Malzemeler: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir