Ana Sayfa » Etiket arşivi: yöresel yemekler (sayfa 4)

Etiket arşivi: yöresel yemekler

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: > 4 adet temizlenmiş enginar > 1 tatlı kaşığı un > 1 adet limonun suyu > 8 adet körpe havuç > 8 adet arpacık soğan > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı nar tanesi > 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Humus İçin: > 100 gram nohut > 1 litre su > 90 gram tahin > 60 gram limon …

Devamını oku »

Yunan Sarma

Malzemeler: > 250 gram dil fileto > 50 gram taze kaşar peyniri > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Körili Krema Sos İçin: > 1 tatlı kaşığı kuru köri > 2 çorba kaşığı krema Hazırlanışı: Dil balığını uzun şeritler halinde kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini düz bir tabağa yayın. Dil balığı şeritlerini peynire bulayıp yuvarlak bir hamur elde edin. Kızgın …

Devamını oku »

Mamzana

Malzemeler: > 2 adet orta boy bostan patlıcanı > 2 adet salçalık kırmızıbiber > 5-6 yaprak kurutulmuş domates > 1 adet orta boy soğan > 2 adet küçük boy sivri biber > 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş) > 1,5 çorba kaşığı biber salçası > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, kimyon > 1 adet büyük boy domates Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Malzemeler: • 500 gram yağsız dana kıyması • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 5 dilim dost ekmeği • 1 adet yumurta • 2 adet kabak • 2 adet havuç • 5 adet çarliston biber • 2 adet patates • 400 gram yoğurt • 2 adet limon • 3 çorba kaşığı un • …

Devamını oku »

Paşa Mezesi

Malzemeler: > 1 adet büyük boy soğan > 5-6 dal maydanoz > 1 baş sarımsak > 10-12 adet yeşilbiber > 500 gram acı biber salçası > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > Tuz, karabiber > 200 gram sepet peyniri > 200 gram ceviz içi > 200 gram Antepfıstığı içi Paşa Mezesi Hazırlanışı: Soğanı soyup küp doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. …

Devamını oku »

Izgara Minekop Balığı

Malzemeler: > 400-500 gram minekop balığı > 1 adet büyük boy patates > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 tutam muskat rendesi > 1-2 adet küçük boy turp > Kırmızı soğan, roka Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kuruladıktan sonra alüminyum folyoya sarın. 200 dereceye ayarlı fırında, patates yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından alın. …

Devamını oku »

Sebzeli Mercan Sarması

Malzemeler: > 2 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet antenli mercan > 100 gram zeytinyağı > Yarım demet dereotu > 2 adet domates > Tuz, karabiber       Hazırlanışı: Patlıcan ve taze kabağı uzun ince şeritler halinde kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile şeritleri marine edin ve ızgarada mühürleyin. Antenli mercanın filetosunu çıkarın ve aynı şekilde …

Devamını oku »

Izgara Sebzeli Antenli Mercan Lazanya

Malzemeler: > 1 adet antenli mercan > 1 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet domates > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 100 gram taze kaşar > 2 diş sarımsak   Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince doğranmış sebzeleri marine edin. Orta ateşe ayarlı ızgara tavada sebzeleri …

Devamını oku »

Rezeneli ve Kekikli Tart

Malzemeler: Tart Hamuru İçin: > 275 gram elenmiş un > 125 gram tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış) > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme) > Birkaç çorba kaşığı soğuk su İç Malzemesi İçin: > 500 gram ince kıyılmış rezene > 200 gram ince kıyılmış pırasa > Birkaç dal taze kekik > 3 adet yumurta > 2 adet yumurtanın sarısı > …

Devamını oku »

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Malzemeler: > 2 su bardağı pirinç > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 demet taze soğan > 2 adet temizlenmiş enginar > Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 …

Devamını oku »