Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

enginar

Malzemeler:
> 4 adet temizlenmiş enginar > 1 tatlı kaşığı un
> 1 adet limonun suyu > 8 adet körpe havuç
> 8 adet arpacık soğan > Birkaç dal dereotu
> 1 çorba kaşığı nar tanesi
> 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Humus İçin:
> 100 gram nohut > 1 litre su
> 90 gram tahin > 60 gram limon suyu
> Tuz, kimyon

 

Hazırlanışı: Humus için; Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp tahini, limon suyunu, tuzu ve kimyonu ekleyerek yoğun bir püre haline getirin. Enginarları tencereye aktarın. Unu serpin. Limon suyunu, üzerini örtecek kadar suyu, havuçları, arpacık soğanları, tuzu ve şekeri ekleyin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına önce humusu yayın. Üzerine dörde bölünmüş enginarı yerleştirin. Kalan sebzeleri dekoratif bir şekilde serpin. İsteğe göre nar taneleri, dereotu ve birkaç damla nar ekşisi eşliğinde servise hazır edebilirsiniz.

 

OKU ➤  Çankırı’nın hazinelerinden Yaren Güveci Tadında Anadolu’da lezzet tutkunlarını bekliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir