Ana Sayfa » Etiket arşivi: yöresel yemekler (sayfa 5)

Etiket arşivi: yöresel yemekler

Fırında Mini Baget Ekmekler

Malzemeler: > 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) > 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri > 1 adet domates > 1 adet yeşilbiber > 4 dilim pastırma veya dana jambon > 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm …

Devamını oku »

Fırında İstiridye Mantarı

Malzemeler: > 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından) > 1 adet kapya biberi > 1 dal taze biberiye > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de …

Devamını oku »

Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 su bardağı pirinç > 3 adet taze soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > Yarım demet dereotu > 1 çay kaşığı karabiber > 1 çay kaşığı yenibahar > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay bardağı zeytinyağı > 4 adet asma yaprağızı Hazırlanışı: Önceden yıkadığınız enginarları sıcak suya birkaç …

Devamını oku »

Kulak Mantısı

Malzemeler: > 1 adet yumurta > 3 su bardağı un > 1 çay bardağı su > 300 gram kıyma > 1 baş sarımsak > 500 gram süzme yoğurt > 3 çay kaşığı nane > 4 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana …

Devamını oku »

Etli Çorba

Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …

Devamını oku »

Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar

Malzemeler: > 4 adet enginar > 2 adet kuru soğan > 1 adet kapya biber > 2 çorba kaşığı krema > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > 2 adet küp şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızıbiberleri de ekleyin. Şekeri ilave edip soğanlar karamelize olana …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1,5 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 adet dilimlenmiş limon > 1 adet kapya biber > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Kısır

Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su 1 demet taze soğan 1-2 adet çarliston biber 1 demet maydanoz 1 adet salatalık Yarım demet nane 1 küçük kase kornişon turşu 2 adet büyük boy domates 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Erzincan Kesme Çorbası

Malzemeler Yarım kilo yoğurt 200 gram (1 su bardağı) kuru kesme erişte 2 litre et suyu 100 gr (1 çay bardağı) un 1 adet yumurta 20 gram tuz 15 gram kuru nane 15 gram pul biber 100 gram tereyağı Köfte İçin: 200 gram dana kıyma 1 adet yumurta Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi Hazırlanışı Köfte harcını karıştırıp …

Devamını oku »

Civciv Böreği

Malzemeler 200 gram tavuk bonfile 150 gram taze soğan 4 kaşık un 100 gram mantar Maydanoz Süt Tuz Karabiber Galeta unu Hamuru İçin: Yarım litre süt 5 adet yumurta 5 kaşık un Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Karabiber Şeker Sosu İçin: 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Hazırlanışı Geniş bir tavada …

Devamını oku »