Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Paşa Mezesi

Paşa Mezesi

balikk

Malzemeler:
> 1 adet büyük boy soğan
> 5-6 dal maydanoz
> 1 baş sarımsak
> 10-12 adet yeşilbiber
> 500 gram acı biber salçası
> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
> Tuz, karabiber
> 200 gram sepet peyniri
> 200 gram ceviz içi
> 200 gram Antepfıstığı içi

Paşa Mezesi Hazırlanışı: Soğanı soyup küp doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Maydanozu, sarımsağı ve yeşilbiberleri ilave edin. Mutfak robotunda püre haline gelene dek ezin. Ayrı bir kapta biber salçasını, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi karıştırın. Bu karışım ile robotta çektiğiniz malzemeleri birleştirin. Rendelenmiş sepet peynirini, Antep fıstığı içini ve çekilmiş ceviz içini ekleyin. Karıştırıp servise hazır edin.

 

OKU ➤  Balık ne sıklıkla tüketilmeli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir