Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 12)

Etiket arşivi: yemek zevki

Ev Böreği

Ev Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 2 adet yumurta 125 gram tereyağı 150 gram yoğurt İç malzemesi için: 3 adet büyük boy patates 200 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı köri 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan Üzeri için: Susam 2 adet yumurtanın sarısı (2 Tepsi İçin) Ev Böreği Hazırlanışı: Unu eleyin, ortasını …

Devamını oku »

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek İçin Malzemeler: 25 gram çikolata 25 gram tereyağı 15 gram yumurta 10 gram un 3 gram Türk kahvesi 20 gram çikolata sos 20 gram toz şeker (1 Kişilik)  Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını buharda benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Eriyen çikolatalı ve …

Devamını oku »

Bize Hormonlarımız Mı Kilo Aldırıyor?

Hazırlayan: M-Onep Klinikleri Beslenme Uzmanı Banu Eroğuz Demirözü Diyelim ki bildiğiniz kadarı ile kilo almanıza yol açabilecek herhangi bir hastalığınız yok; şişmanlattığı bilinen bir ilaç da kullanmıyorsunuz ama fazla kilolarda bir türlü kurtulamıyorsunuz. Muhtemelen bu soruyu kendinize çok sordunuz. ’Neden kilo veremiyorum?’ Aslında bu sorunun bir basit diğeri daha zor iki cevabı var.  Tahmin edebileceğiniz gibi,  vücudun gereksinim duyduğundan daha …

Devamını oku »

Şeftali Püreli Dondurma

Şeftali Püreli Dondurma İçin Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt   1 su bardağı pudra şekeri 1 paket krema (200 ml) 4 adet olgun ve yumuşak şeftali (6 Kişilik) Şeftali Püreli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Şeftalilerin kabuğunu soyup püre haline gelene dek ezin. Kremalı karışımı iyice çırptıktan sonra …

Devamını oku »

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek

Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler 4 adet kuzu incik Keşkek için: 200 gram buğday Yeterince et suyu 80 gram tereyağı Az tuz 10 adet zeytin 2 adet portakal (4 Kişilik) Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan …

Devamını oku »

Çiğ Tüketime Dikkat!

Çiğ balıkta bulunan bir parazitin B12 vitamini eksikliğine neden olduğunu belirten uzmanlar, B12 vitamini eksikliğinin ise insanda bunama benzeri bir tabloya yol açtığını söyledi.  Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, ağır metallerin yüksek olduğu okyanus balıklarının çiğ tüketiminin, seksüel güçsüzlüğün yanı sıra damar yapılarının bozulması sonucu bunamaya (demans) zemin hazırlayabildiğine dikkat çekerek sınırlı tüketimin altını çizdi. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, …

Devamını oku »

Arzum Provita Max Blender Seti İle Vitaminler Koruma Altında

Gıda hazırlamada pazar lideri Arzum’un yeni inovatif ürünü Provita Max Blender Seti, vitamin dostu bıçak teknolojisiyle sebze, meyve ve yiyecekleri en sağlıklı haliyle sunuyor. Tasarım ve şıklığı ile göz dolduran Provita Max Blender Seti, özel tasarlanmış tırtıklı zirkonyum bıçağı sayesinde standart bıçaklara göre besinlerin vitaminlerini yüzde 47 daha fazla koruyor. Arzum’un yeni ürünü Provita Max Blender Seti, vitamin dostu bıçak …

Devamını oku »

Tereyağı, Keçi Sütü Lezzetiyle Buluştu

Peynir ve süt çeşitleri ile tüketicinin damak zevkine hitap eden Baltalı Gıda, şimdi de yüzde yüz keçi sütü kullanılarak ürettiği doğal tereyağı ile sofralarınızda. Her öğün sofralara lezzet katmaya devam eden Baltalı Gıda’nın, içerisinde trans yağ bulunmayan ve hiçbir kimyasal işlemden geçmeden tamamen doğal olarak üretilen %100 Baltalı Keçi Tereyağı, 200 gramlık ambalajı ile raflarda yerini aldı. İçerdiği protein ve …

Devamını oku »

Glutensiz Beslenmek Artık Lüks Değil

Önemli bir çok rahatsızlığa sebep olan gluten maddesi günlük hayatta tükettiğimiz başta buğday, yulaf, çavdar ve arpa olmak üzere birçok gıdada yer alıyor.  Tedavisi mümkün olmayan, gluten hassasiyeti bulunan hastaların hayatları boyunca özel diyetler uygulaması gerekiyor. Dünya’da gluten hassasiyeti %5 oranında görülürken, bu nedenle sağlıklı insanlarında yaşam kalitesi ciddi anlamda etkileniyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Golda Gıda, gluten hassasiyetine yönelik …

Devamını oku »

Kalamış Manzarasına Karşı “Atina Geceleri”

Yunan gecelerini Kalamış’a taşıyan OUZO Roof Restaurant hem eşsiz lezzetleri hem de sınırsız eğlencesiyle konuklarını Ege kıyılarına sürüklüyor. Anadolu Yakası’nın en keyifli manzarasına sahip, modern konseptli balık restoranı OUZO Roof Restaurant, Çarşamba ve Cumartesi akşamları ünlü Grek müzisyen YORGO’nun eşsiz performansına ev sahipliği yapacak. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında hizmet veren Anadolu Yakası’nın en keyifli balık restoranı “Ouzo …

Devamını oku »