Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi

damla-sakizDamla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler:

1 litre süt

5 çorba kaşığı un

7 çorba kaşığı toz şeker

1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı

(6 Kase İçin)

Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı:

Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz havanda ezilmiş damla sakızlarını veya damla sakızı macununu ekleyin. Sakızlar eriyene dek karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ilave edin. Ocaktan alıp margarini de ekleyin. Üzerinde tabaka oluşmaması için arada bir mikser yardımı ile çırparak ılınmaya- soğumaya bırakın.  Servis kaselerine paylaştırın, buzdolabında en az yarım saat beklettikten sonra istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Not edin:

İyi bir sakızlı muhallebinin sırrı piştikten sonra iyice çırpmaktan geçer. Ne kadar çırparsanız o kadar güzel kıvam alır.

OKU ➤  Zeytinyağlı Enginar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir