Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 13)

Etiket arşivi: yemek zevki

Sağlıklı Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanır?

Okulların açılmasına az zaman kaldığı bu dönemde, çoğu ailenin kafasında tatil boyunca beslenme düzeninin oturduğu çocuklarında, okul açılınca bu düzenin bozulacağı korkusu var. Ancak Diyetisyen Emre Uzun’nun uygun beslenme çantası önerileri ile çocukların beslenme düzenini korumak mümkün. Okulların açılmasına az zaman kaldığı bu dönemde, çoğu ailenin kafasında tatil boyunca beslenme düzeninin oturduğu çocuklarında, okul açılınca bu düzenin bozulacağı korkusu var. …

Devamını oku »

Dikkat! Obezite Cildinizi Yaşlandırıyor

Obezitenin cilde verdiği zararları Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman’dan öğrendik. Obezitenin (şişmanlık) deri bariyer (koruma) fonksiyonu, yağ bezi salgısı, ter salgısı, lenf (akkan) damarları ve dolaşımı, kollajen, deri yağı dokusu ve yara iyileşmesini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Uzm. Dr. Ataman; ‘Obezite tüm sağlık problemlerinin %7’sine neden olur. Tansiyon yüksekliği, kalp hastalıkları, kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı, karaciğer …

Devamını oku »

Hamilelikte Her Türlü Gıda Tüketilmemeli

Hamilelik, anne adaylarının hayatına bir takım değişiklikler getiriyor. Gerek anne gerek bebeğin sağlığı için bu değişikliklere uyum sağlamak gerekiyor. Bazı kulaktan dolma bilgilere ön yargı ile yaklaşmak ve doğru olanı uygulamak ise sağlıklı bir gebelik geçirmenin altın kuralı olarak kabul ediliyor. Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Sibel Kaya, hamilelikte doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. …

Devamını oku »

Beynini Seviyorsan Akdeniz Diyeti Yap

Taze meyve, sebze, yeşillik, zeytinyağı ve balığın ağırlıklı olarak yer aldığı Akdeniz diyetinin beyin sağlığı için de çok önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, beyin yapısındaki bağlantıları koruyan Akdeniz diyetinin bilişsel yaşlanmayı yaklaşık 10 yıla kadar geciktirebildiğini kaydediyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, taze sebze ve meyve, balık ve zeytinyağının ağırlıklı olduğu Akdeniz diyeti ile …

Devamını oku »

Soğanlı Peynirli Börek Video

Soğanlı Peynirli Börek İçin Malzemeler; Hamuru İçin; 1,5 su bar Un 2 çorba kş Tereyağ 1/2 su bar Su 1 çay kş Tuz İçi İçin; 1 adet Soğan 1 adet Sivri Biber 100 gr Beyaz Peynir 4-5 dal Maydanoz

Devamını oku »

Tavuk Suyu Çorbası Video

Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeler; 1/2 Tavuk Göğüs Eti 2 çorba kş Un 2 çorba kş Tereyağ 1 su bar Tavuk Suyu 2 diş Sarımsak Kırmızıbiber Karabiber Tuz

Devamını oku »

Salat, Sektörde Gücünü Arttırmayı Hedefliyor

Yemeklik bitkisel yağ sektöründe hizmet veren ve dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında bulunan Bunge tarafından satın alınan Salat, yeni ürün ve yatırımları ile 2016 yılında bulunduğu coğrafyada en çok tercih edilen marka olmayı hedefliyor. Markanın daha üst noktaya gelebilmesi için pazarın gelişmesinin ve büyümesinin gerektiğini belirten Satış ve Pazarlama Direktörü Erman Erol bu büyümeyi gerçekleştirebilmek için sektörde rekabeti arttıracak …

Devamını oku »

Dondurma Her Zaman Masum Olmayabilir

Yazın en sıcak günlerini yaşıyor olsak da bu durumun bademcik enfeksiyonlarının çocuğunuzu ziyaret etmeyeceği anlamına gelmediğini unutmayın. Özellikle dikkatsiz tüketilen dondurma ve yanlış kullanılan klima yüzünden boğaz enfeksiyonları yazın da görülebilir. Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Erdurak’la çocuklarda özellikle yaz aylarında görülen boğaz ağrısı ve bademcik enfeksiyonlarını konuştuk. Tüm Boğaz …

Devamını oku »

Şeflerden Yeni Knorr Chef’s Bulyon’a Tam Not!

Unilever Food Solutions, Türkiye’de her iki mutfaktan birine girmeyi başaran Knorr Bulyon ailesinin yenilenen lezzetlerini şeflerle buluşturdu. Knorr Bulyon portföyüne yeni katılan Chef’s Bulyon, geleneksel et/tavuk suyunu aratmayan lezzetiyle her 10 şeften 9’u tarafından onaylandı,  pazara iddialı bir giriş yaptı. Geleneksel lezzetiyle her iki mutfaktan birine giren Knorr, portföyünde bulunan Knorr, Knorr 1-2-3 ve Sofrabaşı bulyon çeşitlerinin formüllerini yenilerken, ürün …

Devamını oku »

Go Meso, Moğolistan’ın ziyafet geleneğini modern hayata taşıyor

Go Meso, Moğol ve Orta Asya Türklerinin et ağırlıklı mutfağının temsilcisi olan Moğol Barbeküsü ile de misafirlerini eşsiz bir lezzet yolculuğuna davet ediyor. Menüsünde Uzakdoğu’dan Yakın Doğu’ya farklı mutfakların lezzetlerini bir arada sunan Go Meso’nun misafirlerine sunduğu 8 farklı pişirme tekniğinden biri de Moğol Barbeküsü. Tarihi, Moğolistan’ın geleneksel av partilerine kadar uzanan Moğol Barbeküsü kültürü, ziyafet çadırında toplanan Moğolların, avladıkları …

Devamını oku »