Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Ev Böreği

Ev Böreği

ev-böregiEv Böreği İçin Malzemeler:

1 kilo un

2 adet yumurta

125 gram tereyağı

150 gram yoğurt

İç malzemesi için:

3 adet büyük boy patates

200 gram kıyma

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı pul biber

1 adet soğan

Üzeri için:

Susam

2 adet yumurtanın sarısı

(2 Tepsi İçin)

Ev Böreği Hazırlanışı:

Unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp; yumurtaları, oda ısısında iyice yumuşamış tereyağını ve yoğurdu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde sarıp üzerini temiz bir bezle örtün. İç malzemeyi hazırlayana dek hamuru dinlendirmeye bırakın.

Patateslerin kabuğunu iyice yıkayıp tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın, soğuyunca kabuğunu soyup ezin.

Soğanı soyup çok ince kıyın ve sıvı yağda yumuşayana dek kavurun. Kıymayı, tuzu ve baharatını ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Haşlanıp ezilmiş olan patates ile kıymalı karışımı birleştirin. İç malzeme hazırdır.

Hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerinde yufkadan biraz daha ince olacak şekilde açın. 20 santim uzunluğunda bir parmak genişliğinde hamurlar açıp iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısından sürün, isteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Enginarlı Pilav Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir