Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 5)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler: > 500 gram bamya (Tercihen büyük boy, İzmir bamyası) > 2 adet orta boy soğan > 3 adet büyük boy domates > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 çay kaşığı limon tuzu > Tuz Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Kiş

Malzemeler: > 4-5 adet orta boy patlıcan > 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çay kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı tuz Hamuru İçin: > 2,5 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 çay kaşığı tuz > 40 gram tereyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 4 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

BENEO’nun PalatinoseTM’u Glaze Ve İcing İle Kaplanan Unlu Mamullerin Raf Ömrünü Uzatıyor

Fonksiyonel bileşenlerin lider üreticilerinden olan BENEO’nun teknik uzmanları, hem taze hem de dondurulup paketlenmiş glaze ve icing ile kaplanan donatların raf ömürlerini ve kalitelerini artırmak için teknik çalışmalar gerçekleştirdiler. Sonuçlar, glaze ve icing kaplamalarındaki sakkarozun, BENEO’nun fonksiyonel karbonhidratı PalatinoseTM ile kısmen ikame edilmesi durumunda ürünün raf ömrü ve genel kalitesinin önemli oranda geliştirilebileceğini gösteriyor. Bulgular, taze paketlenmiş donatlardaki sakkarozun bir …

Devamını oku »

Özsüt Çikolata ile Şık ve Leziz Kutlamalar

Gurmelerin tercihi olan ve dünyanın en kaliteli çikolatası olarak kabul edilen Valrhona, Özsüt madlen ve el yapımı çikolatalarda hayat buluyor. Özsüt Çikolatalar, şıklık ve lezzeti bir arada arayanlar için prestijli bir hediye alternatifi oluşturuyor. En iyiyi müşterileri ile buluşturma hedefi doğrultusunda, 2009 yılında büyük bir adım atarak Fransız Valrhona’yı Türkiye’ye getiren Özsüt, el yapımı çikolatalarını şık paketler eşliğinde müşterilerinin beğenisine …

Devamını oku »

Ispanaklı Izgara Paçanga

Malzemeler: > 500 gram ıspanak > 100 gram tulum peyniri > 2 adet yufka > 2 adet kırmızı kapya biber > 100 gram zeytinyağı > ¼ demet maydanoz > Tuz, karabiber Sos İçin: > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Paçanga Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı, tuz, …

Devamını oku »

Şalgamda Marine Edilmiş Enginarlı Bulgur Salatası

Malzemeler: > 250 gram köftelik bulgur > 1 çay bardağı acılı şalgam suyu > 10 adet enginar kalbi > 1 çorba kaşığı kuş üzümü > 10 adet kuru kayısı > 1 çorba kaşığı bezelye > 1 demet dereotu > 1 adet yeşil elma > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bulgurunuzu 1 su …

Devamını oku »

Yeşil Musakka

  Malzemeler 500 gram kabak 500 gram patates 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 paket taze krema 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yeşil Musakka Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. …

Devamını oku »

Acılı Yoğurt Yatağında Enginar Kalbi Salatası

Malzemeler: > 200 gram enginar kalbi > 150 gram süzme yoğurt > 4.5 adet acı biber > 30 gram fındık > 1 demet taze fesleğen > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tutam taze kekik > 5 adet çeri domates     Hazırlanışı: Öncelikle enginar kalplerini ince kıyılmış taze fesleğen ve zeytinyağında marine edin. Bir karıştırma kabında süzme yoğurdunu, kırılmış …

Devamını oku »

Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

  Malzemeler: > 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer > 1 adet kabak > 30 gram mantar > 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 1 adet kırmızı kapya biber > 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye > 200 gram kaşar peyniri Sos için: > 5 adet kırmızı közlenmiş biber > 3 diş sarımsak …

Devamını oku »

Ravioli Porçini

Malzemeler: > 1 kilo ricotta peyniri > 300 gram porçini mantarı > Tuz, karabiber Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Porçini mantarını yıkayıp doğradıktan sonra bir tavada tuz, karabiber ekleyerek soteleyin. Kavrulan mantarları blenderdan geçirip ricotta peyniriyle karıştırın. Karışımı hazırladığınız ravioli hamuruna dolgu yapın. Demiglas ve trüf …

Devamını oku »