Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 4)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Giano Chocolate’ın Lezzet Yolculuğu Devam Ediyor!

Şef Mehmet Yücel’in çikolataya olan tutkusu sonucu aldığı eğitimlerin birikimiyle ortaya çıkardığı Giano Chocolate, artisanal bir çikolata markası. Boz Antep, Marzipan, Salep-Tarçın gibi geleneksel tatların yanı sıra Wasabi, Rakı, Lavanta ve Rokfor gibi beklenmedik tatları da çikolatayla bir araya getirerek sıra dışı trüflere dönüştürüyorlar. Geçtiğimiz aylarda Souq Karaköy-Handmade, Pop-Up Pazar Ankara ve son olarak Kanyon ‘Yılbaşı Hediye Pazarı’na katılan Giano …

Devamını oku »

Sebzeli Tart Video

Sebzeli Tart Tarifi Malzemeler ; 1 su bardağı un 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri İçin ; 1 adet soğan 2 adet kabak 2 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet sivribiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı kaşar rendesi Sebzeli Tart Tarifini video ‘ da bulabilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Çaykur’un Bilinen Filiz Çayı Şimdi Yeni Paketinde

Yaklaşık 40 yıldır aroması, burukluğu ve lezzetiyle çay tiryakilerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Çaykur Filiz Çayı yeni paketinde. Çaykur’un, taze filiz yapraklarının kullanıldığı yüzde 100 doğal Filiz Çayı, yeni paketi ile raflardaki yerini aldı. Çaykur’un en beğenilen ve tanınan markalarından Filiz Çayı, pazara ilk girdiği 1975 yılından beri tüketicilerin zihnindeki ve pazardaki güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Özenle seçilmiş taze …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Ezme

Malzemeler: > 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi) > 1 adet orta boy kuru soğan > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > 2 çorba kaşığı biber salçası > 2 çorba kaşığı limon suyu > 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği) > Kimyon, toz kırmızı biber > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 2 adet közlenmiş …

Devamını oku »

Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Malzemeler: Gerdan Ön Pişirme İçin: > 2 kilo kuzu gerdan > 200 gram kuru soğan > 100 gram kök kereviz > 100 gram havuç > Tuz > 1 adet defne yaprağı (Az miktar havlıcan ve ardıç tohumu) > 1 litre et suyu Hazırlanışı: Gerdanları temizleyin ve tuz serpiştirerek mühürleyin. Ufak doğranmış sebzeleri derin bir fırın tepsisinin zeminine yayın. Üzerine gerdanları …

Devamını oku »

Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

Malzemeler: > 1 kilo kuzu ıspanak > 40 gram turna yemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) > 300 gram bayat ekmek > 2 adet orta boy soğan > 4 çorba kaşığı tereyağı > 150 ml. süt > Tuz, karabiber > Rendelenmiş Hindistancevizi > 2 adet yumurta > 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi > 120 gram gorgonzola peyniri > 12 …

Devamını oku »

Susuz Zeytinyağlı Kabak

Malzemeler: > 2 adet büyük boy soğan > 1 kilo kabak > 1 tatlı kaşığı tuz > 3 diş sarımsak > 1 çay bardağı zeytinyağı > 3 dal kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Kabakları yıkayın,  kabuğunu kazımadan küp  küp doğrayın. Soğanları  soyup aynı şekilde küp  küp doğrayın. Soğanları  tuzla avucunuzun içinde  iyice ovun, acı suyunun  çıkması için fazla  suyunu sıkın. Soğanları  ve …

Devamını oku »

Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna

Malzemeler: > 1 paket tortiglioni makarna > 8 çorba kaşığı zeytinyağı > 40 gram turna yemişi kurusu > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 2 adet orta boy patlıcan > 1 adet büyük boy kereviz > 1 kase kiraz domates > 2 dal biberiye > Tuz, karabiber > 1 çay kaşığı şeker > 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Bamya Kızartması

Malzemeler: > 150-200 gram bamya > 1 adet yumurtanın akı > 2 çorba kaşığı un > Yarım çay bardağı soda > Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: > 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) > 5-6 yaprak taze nane > 1 küçük diş sarımsak > Tuz   Hazırlanışı: Bamya kızartması için;  İri bamya kullanmak şart  değildir. Fakat eğer iri  bamya …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler: > 500 gram bamya (Tercihen büyük boy, İzmir bamyası) > 2 adet orta boy soğan > 3 adet büyük boy domates > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 çay kaşığı limon tuzu > Tuz Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, …

Devamını oku »