Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 6)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Vitello Tonnato

Malzemeler: Dana Rosto İçin: > 1 kilo dana sokum temizlenmiş > Biberiye > Sarımsak > Kekik > Tuz, karabiber Ton Balıklı Sos İçin: > 200 gram yağda ton balığı > 85 gram mayonez > 2 adet konserve ançüez > 20 gram kapari Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. …

Devamını oku »

Suzuki Carpaccio

Malzemeler: > 1 demet roka > 1 adet fındık turbu > 1 adet bebe havuç, jülyen doğranmış > 1 tutam taze soya filizi > 100 gram levrek carpacio > 1 çay kaşığı somon yumurtası > 1 çay kaşığı soya sosu > 1 çorba kaşığı susam yağı > 1 çay kaşığı miso macunu > 1 çorba kaşığı Japon sirkesi > 1 …

Devamını oku »

Yunan Sarma

Malzemeler: > 250 gram dil fileto > 50 gram taze kaşar peyniri > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Körili Krema Sos İçin: > 1 tatlı kaşığı kuru köri > 2 çorba kaşığı krema Hazırlanışı: Dil balığını uzun şeritler halinde kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini düz bir tabağa yayın. Dil balığı şeritlerini peynire bulayıp yuvarlak bir hamur elde edin. Kızgın …

Devamını oku »

Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

Malzemeler: > 500 gram turp otu > 1 adet dolmalık biber > 1 adet domates > 1 adet limonun suyu > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş veya doğranmış limon kabuğu > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 2 diş sarımsak > Tuz > Kaynar su > Buzlu su   Hazırlanışı: Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberi çok ince jülyen doğrayın. Domatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte …

Devamını oku »

Mamzana

Malzemeler: > 2 adet orta boy bostan patlıcanı > 2 adet salçalık kırmızıbiber > 5-6 yaprak kurutulmuş domates > 1 adet orta boy soğan > 2 adet küçük boy sivri biber > 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş) > 1,5 çorba kaşığı biber salçası > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, kimyon > 1 adet büyük boy domates Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Taze Ispanak ve Rosebeef Salata

Malzemeler: > 200 gram antrkot > 10 gram karabiber > 10 gram taze kekik > 10 gram biberiye > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 1 yemek kaşığı hardal > 1 demet roka > 1 demet bebek ıspanak > 100 gram çeri domates > 3 yemek kaşığı zeytinyağı > 10 gram dolmalık fıstık > 1 adet yeşil elma Hazırlanışı: Antrkotu bir …

Devamını oku »

Portakallı Kereviz

Malzemeler: > 2 adet orta boy kereviz > 1 adet büyük boy havuç > 1 adet kuru soğan > 4 diş sarımsak > 2 adet portakal > 1 adet limon > 200 gram zeytinyağı > 250 ml. su > 1 çay kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı tuz   Hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin. Kerevizlerin orta kısmını bıçağınızın …

Devamını oku »

Deniz Börülcesi

Malzemeler: > 1 demet deniz börülcesi > 3 diş sarımsak > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > Buzlu su Hazırlanışı: Sosu için; Zeytinyağını, üzüm sirkesini ve nar ekşisini kavanozda çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Geniş bir tencereye 2 litre kadar suyu ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Su kaynayınca deniz börülcesini …

Devamını oku »

Fırında İstiridye Mantarı

Malzemeler: > 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından) > 1 adet kapya biberi > 1 dal taze biberiye > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de …

Devamını oku »

Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 su bardağı pirinç > 3 adet taze soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > Yarım demet dereotu > 1 çay kaşığı karabiber > 1 çay kaşığı yenibahar > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay bardağı zeytinyağı > 4 adet asma yaprağızı Hazırlanışı: Önceden yıkadığınız enginarları sıcak suya birkaç …

Devamını oku »