Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Közlenmiş Patlıcanlı Kiş

Közlenmiş Patlıcanlı Kiş

7

Malzemeler:

> 4-5 adet orta boy patlıcan

> 1 adet soğan

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 1 çay kaşığı toz şeker

> 1 çay kaşığı tuz

Hamuru İçin:

> 2,5 su bardağı un

> 1 paket kabartma tozu

> 1 çay kaşığı tuz

> 40 gram tereyağı

> 1 çay bardağı yoğurt

> 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:

> 1 çorba kaşığı (tepeleme) kaymak

> 1 adet yumurta

Üzeri İçin:

> 1 kase doğranmış dil peyniri

Hazırlanışı:

Patlıcanı közleyin. Kabuğunu soyup kaşıkla sıyırarak çukur bir kaba alın.

Bıçakla irice doğrayın ve tuz ekleyip karıştırın.

Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ve kabartma tozunu ekleyip  harmanlayın. Küp küp doğranmış tereyağını, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı  ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un  serpilmiş tezgahın üzerinde, tart kalıbınızın içini kaplayacak şekilde  elinizle açın. Daha sonra yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak  hamuru yayın. Bu şekilde buzdolabına aktarın ve patlıcanlı karışımı  hazırlayana dek buzdolabında bekletin.

1 adet soğanı zar şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda tuz ve  şekerle birlikte karamel rengini alana dek kavurun. Patlıcanı ekleyin.  Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın.

Buzdolabından çıkardığınız tart hamurunun üzerine patlıcanlı karışımı  dökün. 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Bu arada sosunu hazırlayın. Sosu için; Kaymağı ve yumurtayı iyice çırpın.  15. dakikada kişi fırından alın peynirin serpin, sosu da peynirlerin üzerine  dökün. Tekrar fırına verin. Peynirler eriyip karamel rengine gelince  fırından alın. Bence ılıkken dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Porland’dan kaymayı önleyen lotus çay tabağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir