Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna

Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna

19

Malzemeler:

> 1 paket tortiglioni makarna

> 8 çorba kaşığı zeytinyağı

> 40 gram turna yemişi kurusu

> 1 adet orta boy soğan

> 1 diş sarımsak

> 2 adet orta boy patlıcan

> 1 adet büyük boy kereviz

> 1 kase kiraz domates

> 2 dal biberiye

> Tuz, karabiber

> 1 çay kaşığı şeker

> 2 çorba kaşığı balsamik sirke

> 20 gram çam fıstığı

Hazırlanışı:

Turna yemişi kurularını 10  dakika ılık suda beklettikten  sonra süzün. Yağsız bir tavada  çam fıstıklarını altın sarısı  renk alıncaya kadar kavurun.  Patlıcan ve kerevizi soyup zar  şeklinde doğrayın. Doğradığınız  patlıcanları tuzlu suda bekletin.  Kerevizleri de kararmaması için  limon suyuyla karıştırın.  Kiraz domatesleri ikiye kesin.  Soğanı soyup küp şeklinde  doğrayın. Sarımsağı da soyup  kıyın. Biberiyeyi dallarından sıyırıp  tümünün yapraklarını kesin.  Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp  süzün. Tavada 2 çorba kaşığı  zeytinyağını kızdırıp patlıcanları  5 dakika kadar kavurun. 2  çorba kaşığı zeytinyağı daha  ekleyip kıyılmış soğan ve  sarımsağı, doğradığınız kerevizi  ve biberiyeleri ilave edin. Orta  ateşte, 5 dakika daha kavurun.  Tuzu ve karabiberi ekleyip  tatlandırdıktan sonra şekeri  serpin. Birkaç kez karıştırıp turna  yemişlerini ve doğradığınız kiraz  domatesleri serpin. 1 dakika daha  kavurduktan sonra ocaktan alın.  Makarnayı paketin üzerindeki  pişirme önerisine uygun haşlayın.  Süzün ve makarnanın suyundan  1 bardak kadarını ayırıp sebzeli  karışıma ekleyin. Sebzeli  karışımı tekrar ocağa alın, orta  ateşte birkaç taşım kaynatın.  Haşladığınız makarnayı kalan  4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz,  karabiber ve balsamik sirke ile  tatlandırın. Sebzeli karışımı da  ekleyip harmanlayın. Makarnayı  servis tabağına alıp çam fıstığı ile  süsleyerek servise hazır edin.

OKU ➤  Mutfağınızdan ailenize gelen sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir