Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Bamya Kızartması

Bamya Kızartması

14

Malzemeler:

> 150-200 gram bamya

> 1 adet yumurtanın akı

> 2 çorba kaşığı un

> Yarım çay bardağı soda

> Tuz, karabiber, pul biber

Sosu İçin:

> 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt)

> 5-6 yaprak taze nane

> 1 küçük diş sarımsak

> Tuz

 

Hazırlanışı:

Bamya kızartması için;  İri bamya kullanmak şart  değildir. Fakat eğer iri  bamya kullanacaksanız  temizlenmiş bamyaları  4-5 dakika kadar kaynayan  suya atıp ön haşlama  yapabilirsiniz. Eğer  bamyaların cinsi küçük boy  ise ön haşlama yapmanıza  gerek yoktur. Bamyaları  kızartmadan önce yumurta  akını çukur bir kasede  hafifçe çırparak köpürtün.  Unu ve sodayı ekleyip  boza kıvamına gelene  dek karıştırın. Bamyaları  önce hazırladığınız sosa  batırın. Sonra da hemen  kızgın yağa atıp en fazla 2  dakika kızartın. Kağıt havlu  üzerine alıp fazla yağının  süzülmesini sağlayın.  Bamyalar sıcakken tuzunu  ve baharatını ekleyerek  tatlandırın.

Sosu için; yoğurda havanda  ezilmiş sarımsakları,  tuzu ve naneyi ekleyin.  Karıştırın. Bamyalarla  birlikte servise hazır edin.

OKU ➤  Yunan Usulü Cacık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir