Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

24

Malzemeler:

> 1 kilo kuzu ıspanak

> 40 gram turna yemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için)

> 300 gram bayat ekmek

> 2 adet orta boy soğan

> 4 çorba kaşığı tereyağı

> 150 ml. süt

> Tuz, karabiber

> Rendelenmiş Hindistancevizi

> 2 adet yumurta

> 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi

> 120 gram gorgonzola peyniri

> 12 adet adaçayı yaprağı

Hazırlanışı:

800 gram ıspanağı yıkayıp süzdükten sonra 1  tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika  haşlayın. Kevgirle süzüp soğuk suyun içine alarak  şoklayın. Tekrar süzüp küçük küçük doğrayın.  1 adet soğanı çok ince kıyın ve 1 çorba kaşığı  tereyağında tencerede kavurun. Sıcak sütü  yavaş yavaş ilave edip birkaç kez karıştırın. Tuzu,  karabiberi ve rendelenmiş Hindistancevizini  ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.  Ispanakları ilave edin. El blenderi yardımı ile püre  haline gelene dek ezin.  40 grama kadar turna yemişini küçük parçalara  ayırın. Ekmeği 1 cm’lik küpler halinde doğrayın.  Soğanları soyup kıyın.

Doğradığınız ekmeklerin üzerine püreyi, 40  gram turna yemişini, ufalanmış bayat ekmek  içini (Galeta unu da olur) ve yumurtaları ekleyin.  Gerekirse tekrar baharat ekleyerek tatlandırın.  İyice karıştırıp üzerini streç filmle kapatın ve  buzdolabında yarım saat bekletin.

Gorgonzola peynirini 8 eşit parçaya bölün.  Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan 8 eşit  parça elde edin. Avucunuzun (Elinizi ıslatın)  içinde hamurları top şeklinde yuvarlayın. Ortasını  parmağınızla bastırarak boşluk oluşturun, bu  boşluğa birer peynir parçası yerleştirip toparlayın.  Derin bir tencerede, 1 çorba kaşığı tuz ilave  edilmiş 2 litre kadar suyu kaynatın. Ateşi kısıp  elde ettiğiniz ıspanaklı topları kaynar suda 20  dakika pişirin.

Kalan 1 adet sboğanı kıyın. 1 yemek kaşığı  tereyağında, soğanı karamelize olana dek  kavurun. En son irice doğranmış ıspanakları ilave  edin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.  Tuzu, karabiberi ve rendelenmiş Hindistancevizini  ekleyip tatlandırın.

OKU ➤  Sömelek Köfte

Ayrı bir sos tenceresinde 2 çorba tereyağını eritip  adaçayı yapraklarını ve kalan 20 gram turna  yemişini 1 dakika kızartın.

Ispanaklı turna yemişli topları delikli bir süzgeç  yardımı ile sudan çıkartın. Servis tabağına  aktarın. Yanında tereyağlı turnayemişli adaçayı  ve soğanla sote edilmiş ıspanak yaprakları ile  birlikte sıcak sıcak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir