Ana Sayfa » Etiket arşivi: ramazan tatlısı

Etiket arşivi: ramazan tatlısı

Tiramisu

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler 365 gram yumurta sarısı 365 gram şeker 4 dilim mascarpone peyniri 150 gram Türk kahvesi 300 ml. su 1 paket kedidili bisküvi 150 gram çikolata rendesi (4 Kişilik) Tiramisu Hazırlanışı Yumurta sarıları ile şekeri mikserde çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma mascarpone peynirlerini ekleyip iyice karıştırın. Türk kahvesini 300 ml. su ile kaynatın. Kedidili bisküvileri kahve aromalı …

Devamını oku »

Yaz Sütlacı

Yaz Sütlacı İçin Malzemeler: Yarım kahve fincanı pirinç 1 tutam tuz 3 su bardağı su (pirinci kaynatmak için) 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 litre su (şerbeti için) 1 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) 1 çorba kaşığı kurutulmuş minik gül yaprakları (yemeklik) 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı su (nişastayı inceltmek için) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz …

Devamını oku »

Un Helvası

Un Helvası  İçin Malzemeler:  • 5 kahve fincanı (tepeleme) un • 4 kahve fincanı (silme) toz şeker • 5 su bardağı su • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi Hazırlanışı: Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik)  Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …

Devamını oku »

Bici Bici

Bici Bici  İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik)  Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …

Devamını oku »

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Ramazan ayında Zeynel’de birbirinden farklı tatlı seçeneğini birarada bulabileceğiniz bir adres.  Özellikle de “Ben tam sütlü tatlı insanıyım” diyorsanız Zeynel’de seçenek bol. ‘Lezzet Sefası’ bunlardan biri. Sakızlı muhallebinin, kedi dilleri ve çikolata sosunun uyumlu bir birliktelik oluşturduğu Lezzet Sefası, bir çok Zeynel müdaviminin favori tatlısı. Mekanın özel sütlü tatlılarından biri de ‘Süt Pembe’…Özellikle de diyet yapan ve hafif bir tatlı …

Devamını oku »

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram irmik 200 gram toz şeker 250 gram süt 90 gram tereyağı 10 gram çam fıstığı (4 Kişilik ) Hazırlanışı:  Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde …

Devamını oku »

Limonlu Kek

Limonlu Kek İçin Malzemeler: 185 gram margarin 200 gram pudra şekeri 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (4 Kişilik) Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarinin içine pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları birer birer kırarak şeker-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın. Ardından …

Devamını oku »

Bu Ramazanın Farklı Tadı Frambuazlı Güllaç

Osmanlı sarayının tatlıcılık sırlarını, günümüzün modern damak tadı ile harmanlayan Özsüt, Ramazan ayının vazgeçilmesi güllacı iki farklı çeşidiyle sunuyor.  Özsüt, klasik kaymaklı güllacın yanı sıra, frambuazlı güllaçla da farklı lezzetler arayanların hayranlığını kazanıyor. Beyaz çikolata ve antep fıstığı ile tadı doruğa taşınan frambuazlı güllaç, Özsüt ustalarının ellerinden çıkan bir lezzet harikası. Hafif ve sağlıklı diğer tatlı alternatiflerini arayanlar da, Özsüt’ün …

Devamını oku »