Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yaz Sütlacı

Yaz Sütlacı

yaz_sutlaci_yemek_zevkiYaz Sütlacı İçin Malzemeler:

Yarım kahve fincanı pirinç

1 tutam tuz

3 su bardağı su (pirinci kaynatmak için)

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 litre su (şerbeti için)

1 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)

1 çorba kaşığı kurutulmuş minik gül yaprakları (yemeklik)

3 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çay bardağı su (nişastayı inceltmek için)

1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi

1 tatlı kaşığı tereyağı

(6 Kişilik)

Yaz Sütlacı Hazırlanışı:

Pirinci, bir tutam tuzu ve 3 su bardağı suyu tencereye aktarın. Orta ateşte, pirinçleri iyice haşlayın. Pirinçler suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca yeterince haşlanmış demektir.

Ayrı bir tencerede 1,5 litre suyu, gül suyunu, gül yapraklarının yarısını ve şekeri kaynatın. Pirinçli suyu, 1 çay bardağı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tereyağı ve iri çekilmiş ceviz içini ekleyin. Hızlıca karıştırıp ılınınca servis kaselerine aktarın.

OKU ➤  Muzlu Yulaf Tatlısı Video

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir