Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Yaz Sütlacı

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Yaz Sütlacı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yaz_sutlaci_yemek_zevkiYaz Sütlacı İçin Malzemeler:

Yarım kahve fincanı pirinç

1 tutam tuz

3 su bardağı su (pirinci kaynatmak için)

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 litre su (şerbeti için)

1 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)

1 çorba kaşığı kurutulmuş minik gül yaprakları (yemeklik)

3 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çay bardağı su (nişastayı inceltmek için)

1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi

1 tatlı kaşığı tereyağı

(6 Kişilik)

Yaz Sütlacı Hazırlanışı:

Pirinci, bir tutam tuzu ve 3 su bardağı suyu tencereye aktarın. Orta ateşte, pirinçleri iyice haşlayın. Pirinçler suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca yeterince haşlanmış demektir.

Ayrı bir tencerede 1,5 litre suyu, gül suyunu, gül yapraklarının yarısını ve şekeri kaynatın. Pirinçli suyu, 1 çay bardağı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tereyağı ve iri çekilmiş ceviz içini ekleyin. Hızlıca karıştırıp ılınınca servis kaselerine aktarın.

Tags: ramazanramazan tatlısısütlaçsütlaç hazırlanışısütlaç malzemelersütlaç tarifiYaz SütlacıYaz Sütlacı HazırlanışıYaz Sütlacı MalzemelerYaz Sütlacı Tarifiyemek zevki
Previous Post

Havuçlu Muhammara

Next Post

Soğanlı Mahlepli Çörek         

Yemek Zevki Editör

Next Post
Soğanlı Mahlepli Çörek         

Soğanlı Mahlepli Çörek         

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki