Ana Sayfa » Etiket arşivi: ramazan menüsü (sayfa 4)

Etiket arşivi: ramazan menüsü

Ramazan Ayının 5 Kurtarıcı Besini

Gündüzlerin uzamasıyla birlikte Ramazan ayında oruç süresince aç kalınan zamanın artması, bireyin iftarda yeme atakları yaşamasına sebep olabilir. Bunun sonucunda da, Ramazan ayı sonrasında kilo artışı yaşanabilir.  Diyetisyen Emre Uzun, Ramazan’da kilo almadan nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatırken, 5 kurtarıcı besinin sırlarını anlatıyor. Normal koşullarda bireylerin beslenme programında 3-4 öğün yer alırken, bu miktar Ramazan ayında 2 öğüne düşer; güneşin doğuşundan …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik)  Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …

Devamını oku »

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Malzemeler: 150 gram kırmızı fasulye (konserve) 2 bağ taze yapraklı pazı 3 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı mısır dövmesi yada pirinç 1 adet limon 2-3 diş sarımsak 2 adet orta boy domatesin suyu 3 adet kapya biber Tuz, karabiber 50 ml. sıvı yağ 25 ml. zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Kırmızı Fasulyeli …

Devamını oku »

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler: 200 gram az yağlı dana kıyma 500 gram yeşil domates 250 gram taze bakla 250 gram taze soğanın yeşillikleri 10 adet ekşi yeşil erik Yarım demet dereotu 2 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1çay bardağı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal maydanoz Köy Ekmeğinde Ekşili …

Devamını oku »

Tabaka

Tabaka Malzemeler : 1 adet 1 kiloluk bütün tavuk 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber Tabaka Hazırlanışı : Salça, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Karışımı ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz tavukla marine edin. 2 parça tavuğu ızgarada veya döküm tavada üzerine ağırlık koyarak kısık ateşte uzun süreli pişirin…

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Tavuk Külbastı Malzemeler: 4 adet piliç göğüs eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 kahve fincanı yoğurt Tuz, karabiber 1 kahve fincanı ay çiçek yağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber Servis İçin: Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas Tavuk Külbastı Hazırlanışı: Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, …

Devamını oku »

Kıtır Ördek

Kıtır Ördek Malzemeler:  1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …

Devamını oku »

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil Yarım çay kaşığı toz karanfil Açmak için nişasta (1 küçük kase) Üzeri için: 1 çorba kaşığı pudra şekeri Süt karameli …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …

Devamını oku »

Toyga Çorbası

Toyga Çorbası İçin Malzemeler: Yarım çay bardağı göce (buğday) Yarım çay bardağı nohut 2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme) 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü …

Devamını oku »