Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi

Fasulyeli-Pazi-Diblesi

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Malzemeler:

150 gram kırmızı fasulye (konserve)

2 bağ taze yapraklı pazı

3 adet orta boy kuru soğan

2 su bardağı mısır dövmesi yada pirinç

1 adet limon

2-3 diş sarımsak

2 adet orta boy domatesin suyu

3 adet kapya biber

Tuz, karabiber

50 ml. sıvı yağ

25 ml. zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Hazırlanışı:

Pazıları ince kıyım, kuru soğanları da piyazlık şekilde doğrayın. Pirinç yada mısır dövmesini ıslatıp, yıkayarak ayrı bir yerde haşlayın. Tencereye sıvı yağ, zeytinyağı, sarımsak ve kuru soğan ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından ince doğranmış kapya biberi ilave edin. 2-3 dakika bu şekilde kavurduktan sonra ince doğranmış pazı ve rendelenmiş domatesi katarak orta ateşte kavurun. Pazının pişmesine yakın mısır dövmesi veya pirinç ve konserve fasulye ekleyerek bir taşım daha kaynatabilirsiniz. Son olarak şeker ve limon suyunu vererek, altını kapatıp servis aşamasına geçebilirsiniz.

OKU ➤  RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir