Ana Sayfa » Etiket arşivi: menü

Etiket arşivi: menü

Ayın Uçuşu

ayın uçuşu

Sosyal medyada, yurtdışı çıkışlarımda en çok aldığım soru ne biliyor musunuz? Ne gittiğim gezdiğim yerler, ne izlediğim müzikaller, ne katıldığım eğitimler… Varsa yoksa “Business Class” uçuşun, “Economy Class”tan ne farkı olduğu. Daha önce yurtiçi uçuşlarımdan birinde Business menüsünü yazmıştım. Fotoğrafta gördüğünüz, İngiltere uçuşumdan bir Business Class menü karesi… Bir hafta sonrasında yine Türk Hava Yolları ile okyanus aşırı uçuşumda fotoğraf …

Devamını oku »

Ayın Cafe’si

ayın cafesi

Ayın Cafe’sinde bu ay “Yolunuz Esenyurt’a düşerse” diye başlayayım önce… Düşmez mi? Ama düşerse mutlaka uğrayın “GOGGA cafe – restaurant”a… “Adamlar” diyeceğim, yanlış anlaşılmasın; kötü anlamda değil. Adamlar bir cafe – restaurant açmış aman Allah’ım; Etiler’de, Bebek’te, Nişantaşı’nda bu hizmet kalitesini, bu temizliği, bu tatları bulamazsınız… Yemeklerden önce unutmadan söyleyeyim; ben bir işletmenin ilk tuvaletlerine bakarım! Gogga’nınkilerin temizliği, evimizdekilerden pek …

Devamını oku »

Et şiş

Et şiş İçin Malzemeler: 2 kilo dana antrkot 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 adet soğan Tuz, 1 çay kaşığı salça (4 Kişilik) Et şiş Hazırlanışı:                                       Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu …

Devamını oku »

Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı İçin Malzemeler 400 gram patates 200 gram süzme yoğurt 200 gram pişmiş döner eti 200 gram domates 50 gram tereyağı 200 gram sıvı yağ (2 Kişilik) Çeltik Kebabı Hazırlanışı Patateslerin tamamını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sıvı yağ içerisinde çıtır kıvamına gelinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak üzerine yoğurt dökün. Üzeri kapanacak şekilde dönerleri serin. Başka bir tarafta kısık …

Devamını oku »

Limonlu ve Dereotlu Tavuk

Limonlu ve Dereotlu Tavuk İçin Malzemeler:  • 4 adet piliç göğüs eti • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker • Birkaç dal dereotu Limonlu ve Dereotlu Tavuk Hazırlanışı: Sıvı yağı, limon suyunu ve şekeri tava’da ısıtın ve iki dilim piliç göğüs etlerini yerleştirin. İyice kızarınca diğer tarafını çevirin. Tuzunu …

Devamını oku »

Kabak Cacığı

Kabak Cacığı İçin Malzemeler:  2 adet orta boy kabak 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım demet  dereotu Tuz, pul biber (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan …

Devamını oku »

Bonfilet Dana Antrkot

Bonfilet Dana Antrkot İçin Malzemeler: 2 parça Bonfilet Dana Antrkot Birkaç dal taze kekik 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz, pul biber, kuru nane, tane hardal püresi 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 Kişilik) Hazırlanışı: Patatesin kabuğunu soyup bütün bir halde haşlayın. Kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatı bir kapta harmanlayın. Patates haşlandıktan sonra sıcakken kalınca dilimleyin. …

Devamını oku »

Pazılı Ekşili Kuzu

Pazılı Ekşili Kuzu İçin Malzemeler: • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı • 2 bağ pazı • 250 gram haşlanmış nohut • 350 gram yoğurt • 2 adet limon • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 demet taze nane • 1 adet yumurta Hazırlanışı: Önce kuzu etlerini yumuşayana kadar suda haşlayın. Bir kap içerisinde yoğurt, un, …

Devamını oku »

Kırmızı Biberli Şakşuka

Kırmızı Biberli Şakşuka için Malzemeler: 10 adet kapya biber 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates Kızartmak için sıvı yağ (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Kızgın yağın içine atın, en fazla bir dakika sonra çıkartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. İç malzemesi için …

Devamını oku »

Bici Bici

Bici Bici  İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz