Et şiş

Et şiş
Puan ver

et-şiş-yemek-zevkiEt şiş İçin Malzemeler:

2 kilo dana antrkot

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay bardağı süt

2 adet soğan

Tuz,

1 çay kaşığı salça

(4 Kişilik)

Et şiş Hazırlanışı:                                      

Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu karışımı 3-4 saat kadar zeytinyağında bekletmiş olduğunuz etlere ilave edin. 24 saat boyunca bu sosun içinde bekletmeye devam etin. Daha sonra ızgarada, istediğiniz garnitürle birlikte servise hazır edin.

OKU ➤  Domates Suyu

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir