Taze Meyve Kompostosu İçin Malzemeler 1 adet kivi 1 adet elma 1 adet muz 100 gram çekirdeksiz taze üzüm 1 adet armut 4 adet siyah erik 8 adet çilek Şerbeti İçin: 100 gram şeker 800 gram su 1 yemek kaşığı kızamık şekeri (4 Kişilik) Hazırlanışı Şerbeti için; Malzemeleri karıştırıp kaynatın. Bir süre soğumaya bırakın. Tüm meyveleri doğrayıp kaselerin içine koyun. …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftar
İslim Kebabı
İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …
Devamını oku »Etli Yaz Türlüsü
Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler: 250 gram kuzu kuşbaşı Yarım kilo taze fasulye 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram havuç 100 gram mantar 100 gram bezelye 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 1 adet patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su 2 adet soyulmuş doğranmış …
Devamını oku »Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi
Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi İçin Malzemeler 200 gram dermason fasulye 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 50 gram sıvı yağ Yarım soğan 1 şeker kaşığı toz biber Yarım litre su 2 adet yeşil sivri biber 4 adet kuru kırmızı Bilecik biberi 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi Hazırlanışı Tencerede yağı, salçayı, toz biberi ve soğanı …
Devamını oku »Limonlu ve Dereotlu Tavuk
Limonlu ve Dereotlu Tavuk İçin Malzemeler: • 4 adet piliç göğüs eti • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker • Birkaç dal dereotu Limonlu ve Dereotlu Tavuk Hazırlanışı: Sıvı yağı, limon suyunu ve şekeri tava’da ısıtın ve iki dilim piliç göğüs etlerini yerleştirin. İyice kızarınca diğer tarafını çevirin. Tuzunu …
Devamını oku »Un Helvası
Un Helvası İçin Malzemeler: • 5 kahve fincanı (tepeleme) un • 4 kahve fincanı (silme) toz şeker • 5 su bardağı su • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi Hazırlanışı: Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip …
Devamını oku »Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler • 3 su bardağı bulgur • 2 çorba kaşığı tereyağı • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 adet büyük boy beyaz soğan • Tuz • 4,5 su bardağı sıcak su • 2 adet büyük boy domates Hazırlanışı: Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti …
Devamını oku »Pastırmalı Nohut
Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …
Devamını oku »Yaz Meyveleri Peltesi
Yaz Meyveleri Peltesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı kayısı-şeftali püresi 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1 kahve fincanı file badem Üzeri için: Çikolata parçaları (4 Kişilik) Hazırlanışı: Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan …
Devamını oku »İftardan Sonra Maden Suyu İçilmeli
Uzmanlar özellikle yaz aylarında vücudun mineral dengesini korumak ve gün içerisinde kaybedilen sıvı miktarı ile birlikte mineralleri de geri kazanmak için iftardan sonra çay kahve yerine maden suyu içmenin önemli olduğunu vurguluyor. Maden suyu, oruç tutanların sindirim sistemi fonksiyonlarını destekleme ve dengelemesi nedeniyle önemli bir rol oynuyor. Beypazarı Doğal Maden Suyu uzman doktor ve gıda mühendisleri özellikle oruç tutanlara bol …
Devamını oku »