Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar (sayfa 6)

Etiket arşivi: iftar

Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi

Yeşil Soslu Göbek Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye ve her parçayı da tekrar ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Sos için; Rendelenmiş keçi …

Devamını oku »

Kabak Cacığı

Kabak Cacığı İçin Malzemeler:  2 adet orta boy kabak 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım demet  dereotu Tuz, pul biber (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan …

Devamını oku »

İftar Ve Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan ayında uzun saatler boyunca oruç tutulması, sahura kalkma durumu beslenme alışkanlıklarında önemli değişikliklere neden oluyor. Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi’ne konuşan uzmanlar, Ramazan ayında iftar ve sahur arasında bir ara öğün, tüketimine ve iftardan sonra fiziksel aktiviteye dikkat çekiyor. “Oruç tutmak kanda yağ oranını düşürüyor” Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, “Sindirim sistemi dinlenmekte olduğu için, vücutta diğer organların …

Devamını oku »

Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş

Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş İçin Malzemeler: 3 şiş Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş 2-3 adet çarliston biber 1 adet domates 1-2 adet taze sarımsak 1 adet soğan (1-2 Kişilik) Hazırlanışı: Çarliston biberleri, enine ikiye kesilmiş domates ile soğanı ve taze sarımsakları 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ısıtılmış tavada veya ızgarada kızartın. Bonfilet Marine Soslu Dana Şişi de ızgarada …

Devamını oku »

Bonfilet Lokum Köfte

Bonfilet Lokum Köfte İçin Malzemeler:  4-5 adet Bonfilet Lokum Köfte 1 salkım kiraz domates 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 dal taze kekik (1 Kişilik) Hazırlanışı: Kiraz domatesleri yıkayın, sıvı yağ ve taze kekikle karıştırıp ızgarada veya tavada kızartın. Bonfilet Lokum Köfteleri de ızgarada kızartın. İsteğe göre kızartılmış kiraz domates ile hemen sıcakken servis yapın.

Devamını oku »

Çikolatalı Çilek Topları

Çikolatalı Çilek Topları İçin Malzemeler:  150 gram bitter çikolata 100 gram çilek 40 gram fındık 30 gram ceviz 30 gram yaban mersini 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi 30 gram badem 5 adet kuru kayısı  (4 Kişilik) Hazırlanışı Fındık badem ve cevizi küçük parçalar haline gelene kadar ezin ve ya parçalayın. Kayısı ve çileği zar büyüklüğünde veya zevkinize göre doğrayın. Benmari …

Devamını oku »

Pazılı Ekşili Kuzu

Pazılı Ekşili Kuzu İçin Malzemeler: • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı • 2 bağ pazı • 250 gram haşlanmış nohut • 350 gram yoğurt • 2 adet limon • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 demet taze nane • 1 adet yumurta Hazırlanışı: Önce kuzu etlerini yumuşayana kadar suda haşlayın. Bir kap içerisinde yoğurt, un, …

Devamını oku »

Kırmızı Biberli Şakşuka

Kırmızı Biberli Şakşuka için Malzemeler: 10 adet kapya biber 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates Kızartmak için sıvı yağ (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Kızgın yağın içine atın, en fazla bir dakika sonra çıkartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. İç malzemesi için …

Devamını oku »

Tatar Çorbası

Tatar Çorbası İçin Malzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su 1 adet yumurta Mantı iç malzemesi için: 750 gram dana kıyma (tercihen yağsız) Tuz, karabiber 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı biber salçası Çorbası için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber saçası Kuru nane 2 adet domates 1 litre et suyu 1 …

Devamını oku »

Yoğurtlu Kabak Köfte

Yoğurtlu Kabak Köfte İçin Malzemeler Balkabağı Mercimek Yarma Yoğurt Sarımsak Hazırlanışı:  Balkabağını küp küp doğrayıp sıcak suda haşlayın. Mercimeği de sıcak suda haşlayın. Yarmayı su ilave ederek hamur haline getirin. Yarmadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri sıcak suda haşlayın. Hepsini sarımsaklı yoğurda katın. Üzerine biberli sos gezdirin.

Devamını oku »