Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftar saati
Kuzu Etli Enginar
Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …
Devamını oku »Karadut Kompostosu
Karadut Kompostosu (6 Kişilik) Karadut Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı karadut 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz karadutları ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğuk …
Devamını oku »Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı
Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …
Devamını oku »Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre ayran 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz Yarım demet kıyılmış nane 4-5 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı yarma mısır 1 çay bardağı buğday Buz parçaları Hazırlanışı: Yarma mısırları ve buğdayları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan …
Devamını oku »İçli köfte tarifi
İçli köfte tarifi (6 Kişilik) Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş …
Devamını oku »Kayısı Tatlısı
Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik) Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …
Devamını oku »Zerdeçallı Patates
Zerdeçallı Patates (4 Kişilik) Malzemeler: 8 adet orta boy patates 1 kase süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı
Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …
Devamını oku »Ramazan pidesi
Ramazan pidesi Ustası tarafından yapılıp odun ateşinde pişen mis gibi pidenin yeri ayrı olsa da, siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz. Ramazan Pidesi (1 Adet) Malzemeler: Hamuru için: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su …
Devamını oku »