Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ramazan pidesi
Ramazan pidesi

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi

Ustası tarafından yapılıp odun ateşinde pişen mis gibi pidenin yeri ayrı olsa da, siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz.

Ramazan Pidesi

(1 Adet)

 

Malzemeler:

Hamuru için:

2.5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya (10 gram)

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

4 yaprak kurutulmuş domates

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

 

Ramazan pidesi

Birinci Aşama:

Elenmiş unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir kapta harmanlayın. yumurtayı oda ısısında ılınmış tereyağını, ince doğranmış kuru domatesi, ılık su ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streçleyin. Oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin.

Ramazan pidesi

İkinci Aşama:

Hamuru bir kez daha yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle bastırarak Ramazan pidesi büyüklüğünde açın.

 

 

Ramazan pidesi

Üçüncü Aşama:

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hamurun üzerinde bir spatula yardımı ile kesikler oluşturun. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha mayalandırın.

 

Ramazan pidesi

Dördüncü Aşama:

İkinci mayalanma işlemi bittikten sonra hamurun üzerine önce yumurta sarısı sürün sonra da çörek otu ve susam serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20- 25 dakikada pişirin.

Ramazan pidesi

OKU ➤  Danette'den, eğlenceli ve sağlıklı yepyeni bir atıştırmalık: Danette 2'lim

Tavsiye

Bayram Geleneği, Aile Yemeği

Bayram Geleneği, Aile Yemeği Kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, Bayramın bereketinin ve güzelliğinin sofralarınızdan …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir