Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar saati (sayfa 6)

Etiket arşivi: iftar saati

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik)   Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon   Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

(2 Kişilik)   Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı   Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …

Devamını oku »

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kuru nar çiçeği 2 adet karanfil 200 gram toz şeker 1 litre su   Hazırlanışı Nar çiçeklerini 1 gün soğuk suda bekletin. Yumuşayan nar çiçeklerinin üzerine şeker ilave edin. 4-5 saat orta ateşte kaynatın. Kıvamı olgunlaşan şerbeti süzgeçten geçirerek dolapta soğumaya bırakın. Buz ve taze otlar eşliğinde (fesleğen, nane vs. ) …

Devamını oku »

Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar

(3 Kişilik)   Malzemeler 3 adet mini pancar 1 su bardağı su 1 adet portakal (suyu kullanılacak) 1 adet limon (suyu kullanılacak) 3 diş sarımsak 3 adet arpacık soğan 2-3 yaprak defne yaprağı 1 dal rezene 1 tatlı kaşığı un 3 adet enginar 100 gram çağla   Hazırlanışı Sarımsak ve arpacık soğanları kısık ateşte soteleyin. Sotelediğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma

(2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprağı 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı   Domates Sosu İçin: 2 adet domates 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tutam tuz 1 …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet yumuşak avokado 2-3 adet enginar kalbi 3 adet yeşil yada sarı kuşkonmaz 1 adet havuç 1 adet yeşil kabak 1 adet kırmızı havuç Endivyen, lolorosso ve kuzu kulağı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı balsamik sirke Yarım çay kaşığı üzüm …

Devamını oku »

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse tarifi

Çikolatalı Mousse  (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata   Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …

Devamını oku »

Meyveli Parfe

Meyveli Parfe

Kadir BAYRAK Executive Şef    Kadir Şefin menüsünde yine ‘yok’ yok… Tarif fihristlerinde kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bu reçeteleri hem hazırlarken hem de deneyimlerken farkını hissedecek, keyfini doyasıya yaşayacaksınız…     Meyveli Parfe (4 – 6 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 150 gram toz kremşanti 2 adet kivi …

Devamını oku »

Etli Yaz Türlüsü

Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler: 250 gram kuzu kuşbaşı Yarım kilo taze fasulye 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram havuç 100 gram mantar 100 gram bezelye 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 1 adet patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su 2 adet soyulmuş doğranmış …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz