Ana Sayfa » Etiket arşivi: Hamur İşleri (sayfa 18)

Etiket arşivi: Hamur İşleri

Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …

Devamını oku »

Bosch Küçük Ev Aletleri, Annelerin Mutfaktaki En Büyük Destekçisi  

Bosch, ev işlerine değil de, kendileri ve ailelerine ayırabilecek daha fazla zaman isteyen tüm annelerin Anneler Günü’nü, hayatı kolaylaştıran hediye alternatifleri ile kutluyor.  Anneleri, sadece Anneler Günü’nde değil, her zaman düşünen Bosch, küçük ev aletleri ürün gamında yer alan kullanımı son derece kolay mutfak robotu, doğrayıcı ve el blender’ları ile mutfakta geçirilen zamanı kısaltacak ideal hediye seçeneklerini, indirimli cazip fiyatlarla …

Devamını oku »

Kinoa’lı Lezzetler Gurmelerle Buluştu

Latin Amerika’nın büyülü ülkesi Peru, yemek, içki ve müzikleri ile düzenlenen özel bir gecede Türk basını ve turizm sektörüne tanıtıldı. Misafirlerin Peru’nun dünyaca ünlü şefleri Javier Florez, Marita Lynn ve Roberto Segura’nın özel menüsü ile zenginleşen gecede, eşsiz kıyıları ve deniz ürünleriyle meşhur ülkenin özel tahılı Kinoa’nın büyülü tarifleri konuklarla paylaşıldı. Peru Mutfağı Tanıtım Kokteyli, Peru Türkiye Büyükelçisi Jorge Abarca’nın …

Devamını oku »

Havuçlu Pizza

Malzemeler Hamuru İçin: 1 bardak ılık su Yarım paket yaş maya 1 tutam tuz ve şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 4 su bardağı un Üzeri İçin: Mantar Zeytin Domates sosu Kaşar peyniri rendesi Havuç Brokoli Hazırlanışı Mayayı ılık sütün içinde eritin. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyip yoğurun. 30-40 dakika bekletin. Tepsiye …

Devamını oku »

Tamek, Müşteri Memnuniyetinde Yine Zirvede

Tamek lezzetleri, tüketicilerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. KalDer ve KA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi”nde Tamek, liderliği elden bırakmadı. Konserve, sos ve salça kategorisinde 2013 yılında sektör birincisi olan Tamek, TMME “Gümüş Heykel” ödülüne layık görüldü. Ayrıca, 3 yıldır sürdürdüğü müşteri memnuniyeti liderliği sayesinde “Altın Heykel” ödülü de Tamek’in oldu. Tamek, lezzetleri ile tüketicilerden tam not almaya …

Devamını oku »

Türkiye’nin Gıda Devi Sunar, Gıda Sektörünün En Önemli Fuarlarına Damgasını Vurdu!

2014 yılı fuar takviminde yurtiçi ve yurtdışı yaklaşık 20 fuar bulunan Sunar Grup, gıda sektörünün en önemli fuarları arasında gösterilen ve İstanbul’da düzenlenen iki fuarın gözdesi oldu. İlk olarak ev dışı tüketim sektörüne bambaşka bir bakış açısı getirmek ve sektör bilincini artırmak amacıyla, CNR Fuar alanında düzenlenen EDT Expo Fuarı’na; ardından ekmek, pasta makine üreticilerini bir araya getiren, sektörün lider …

Devamını oku »

Yazın sıcağına karşı koyan tatlar Sırçacı14’te

Yaz aylarına özel hazırladığı menüsü ve birbirinden renkli kokteylleriyle Sırçacı14, lezzet dolu yepyeni tatlarıyla misafirlerini yaza hazırlıyor. Ev konforundaki sıcacık atmosferi ile Yeniköy’ün en samimi ‘mahallelisi’ Sırçacı14, geleneksel yemekleri modernleştirdiği yazlık menüsünü misafirlerinin beğenisine sunuyor. Sırçacı14, en keyifli yemekleri, en lezzetli tatlıları ve yazın bunaltan sıcağına karşı koyan serinletici içecekleri ile günün her saati keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor. Yaz …

Devamını oku »

Tuz, Ölçüsünde Sağlıklı

Sofraların baş tacı tuz, doğru ve kontrollü kullanılması gereken bir doğa harikası. Tuz, en temel baharat olmasının yanı sıra doğru biçimde tüketildiğinde insan bedeninde bulunan sıvıları dengeleyen, sinir ve adale sistemimizin doğru çalışmasını sağlayan temel bir mineral. 7-13 Nisan Dünya Sağlık haftasında uzmanlar dengeli tuz kullanımına dikkat çekiyor. Tarih boyunca kutsal bir baharat olarak el üstünde tutulan, mitolojik öykülere konu …

Devamını oku »

Karamezile Soğanlı Tart

Malzemeler:  1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 kilo kırmızı soğan 100 ml. sirke (tercihen tatlı olandan) 100 gram esmer toz şeker Tuz, karabiber 4 adet milföy hamuru 2-3 çorba kaşığı ikiye bölünmüş kalamata zeytini Taze kekik dalları 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet ceviz içi Hazırlanışı: Soğanları soyup ay şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 20-25 dakika soğanlar …

Devamını oku »

Parmesan Peynirli Sarımsaklı Çubuklar

Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3,5-4 su bardağı un Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 2-3 diş ince ezilmiş sarımsak Yarım su bardağı parmesan peyniri Hazırlanışı Karıştırma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri aktarın. Yaklaşık 5 dakika erimesini bekleyin. Zeytinyağı ve tuzu …

Devamını oku »