Ana Sayfa » Haber Turu » Kinoa’lı Lezzetler Gurmelerle Buluştu

Kinoa’lı Lezzetler Gurmelerle Buluştu


Latin Amerika’nın büyülü ülkesi Peru, yemek, içki ve müzikleri ile düzenlenen özel bir gecede Türk basını ve turizm sektörüne tanıtıldı. Misafirlerin Peru’nun dünyaca ünlü şefleri Javier Florez, Marita Lynn ve Roberto Segura’nın özel menüsü ile zenginleşen gecede, eşsiz kıyıları ve deniz ürünleriyle meşhur ülkenin özel tahılı Kinoa’nın büyülü tarifleri konuklarla paylaşıldı.

Peru Mutfağı Tanıtım Kokteyli, Peru Türkiye Büyükelçisi Jorge Abarca’nın ev sahipliğinde Latin Amerika ülkelerinin diplomatik temsilcileri,  iş adamları, turizm sektörü ve Türk basın mensuplarının katılımıyla Frankie Restaurant’ta gerçekleştirildi.

Peru’nun dünyaca ünlü şefleri Javier Florez, Marita Lynn ve Roberto Segura’nın iki gün için İstanbul’a gelerek özel olarak hazırladıkları Peru’ya özel kızarmış kırmızı biberli ve kuşkonmazlı Kinoa’lı salata, avokado soslu domatesli Kinoa’lı kroket, Kinoa’lı ve kimyonlu cızbız köfte, yufkalı minik köfteli Kinoa pilavının sunulduğu gecede Peru Türkiye ilişkileri de anlatıldı.

Kokteylde dünyaca ünlü şeflerin kızartılmış sezon sebzeleriyle hazırladıkları Kinoa’lı salatalar ve domatesli avokado soslu kanepeler, Peru’dan özel olarak getirilen Pisco ile hazırladıkları Peru ulusal içkisi ‘Pisco Sour’ kokteyli eşliğinde servis edildi.

Yüksek kaliteli ürün ihracatında ilk sıralarda yer alan Latin Amerika ülkesi Peru’nun altın renkli tahılı Kinoa, Avrupa, Asya, Kuzey Amerika, Asya ve Avustralya’da lüks restoranlarının ve elbette dünyadaki Peru restoranlarının À la carte menülerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Ant Dağları’nın altın tahılı Kinoa, lezzeti ve yüksek besin değeriyle dikkat çekiyor. Kinoa, dünyanın dört bir yanında yüksek besin
değerleri nedeniyle oldukça meşhur ve önemli marketlerin aranan ürünlerinden.

Peru mutfağı Afrikan, İspanyol, Japon ve Çin mutfaklarından etkilenmiş biyolojik ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran bir mutfak kültürüne sahip. Bu zengin yemek kültürünü ünlü Perulu şeflerin kişisel becerilerini katarak yeniden şekillendirmesi Peru mutfağının tüm dünyada tercih edilir hale getiriyor.

OKU ➤  Dore İle Kurban Bayramı Sofralarında Kalite Farkı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir