Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 2)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Kansere karşı hurma

Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici oluşuyla tam bir kanser bariyeri. Arap ülkelerinde kanser vakasının düşük olması, hurmanın fazla olması ve yenilmesi ile ilgili. Gıda Mühendisi Melek Yılmaz, İnsan ve Hayat Dergisi’nin Haziran sayısında yer alan araştırmasında, hurmanın sıra dışı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: BİR İNSAN SADECE HURMA YİYEREK… “Kolesterol …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN! Ramazan boyunca oruç tutan her 4 kişiden 3’ü, yaklaşık 17 saat süren açlık nedeniyle mevcut kilolarını koruyarak ya da kilo vererek bu ayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bu avantaj, birkaç gün süren bayramda aşırı miktarda yemek ve tatlı tüketimi nedeniyle tersine dönebiliyor. Bayramı kilo almadan ve sağlıklı geçirebilmek için birkaç önemli noktaya dikkat etmek …

Devamını oku »

AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ

AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ

AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ OLDU AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ  her yıl bir öncekinden daha seçkin yerlerde organize edilen Aya Grup İftar Daveti bu yıl da İstanbul boğazının panoramik manzarasına sahip Four Seasons at the Bosphorus Otel’de gerçekleşti. 7.si gerçekleştirilen iftar davetinde Alarko(Toshiba) , Samsung Electronics Türkiye, Daikin, LG Electronics Türkiye, Viessman, Jhonson Controls (York) …

Devamını oku »

RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN

RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN RAMAZAN BAYRAMI’NDA EN ÇOK YAPILAN BESLENME HATALARI Bayramın gelişi ile geride bıraktığımız Ramazan ayı süresince alıştığımız beslenme düzenini terk ediyoruz. 2 ana öğünden oluşan beslenme sıklığımızı bir gün içerisinde 3 ana öğün ve daha fazla ara öğüne çıkarıyoruz. Ramazan süresince gündüz yerine akşam ve gece beslendiğimiz bu dönemin sonunda yeni düzenimize bir günde geçmemiz dikkatli olunmadığı …

Devamını oku »

İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin

1 yaşını doldurmayan çocuklara meyve suyu vermeyin

İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin Sağlıklı bir oruç dönemi geçirmek ve uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini yükseltmek için uzmanlar, iftarın meyve suyu ile açılmasını öneriyor. Yılın en uzun günlerine denk gelen oruç döneminde uzun süren açlıktan sonra metabolizmanın ana isteği, iftarda enerji kaynağına en kısa yoldan ulaşmak oluyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi …

Devamını oku »

Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat!

Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat!

Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat! Ramazan’da yavaşlayan metabolizma, bayramda tatlı tüketilmesi ve eski düzene dönülmesiyle beraber ağırlık artışına davetiye çıkarabilir. Ramazan’ın bitmesiyle beraber beslenme alışkanlıklarında yapılacak bazı değişikliklerle ağırlık artışı önlenebilir. Sağlıklı beslenmeye geçiş yaparken dikkat edilmesi gereken 9 püf noktasına kulak verin., Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Gizem Köse, Ramazan’da değişen beslenme düzeniyle metabolizmanın yavaşladığını, …

Devamını oku »

ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI

ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI BABALARA NEDEN BAKIM HEDİYE EDİLMESİN? Son yıllarda kadınlar kadar erkekler de bakımına özen gösteriyor. Erkeklerin en çok tercih ettiği bakımlar arasında, saç simülasyonu, protez tırnak, cilt bakımları ve göze sürme çekme gibi uygulamalar başı çekiyor. Dış görünümüne önem veren babalar için bu tarz uygulamalar popüler hediyeler arasında yerini almaya başladı. Erkekler giyim …

Devamını oku »

Kırmızı et bizi öldürüyor mu?

Kırmızı et bizi öldürüyor mu?

Kırmızı et bizi öldürüyor mu? Dünya Sağlık Örgütü’nün işlenmiş etin kansere neden olduğunu ve kırmızı etin muhtemelen kanserojen olduğunu belirtmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Kırmızı et gerçekten bizi öldürüyor mu? Peki nasıl besleneceğiz? Vejetaryen mi olalım? BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi kurucusu Prof. Dr. Halil Coşkun ile birlikte çalışmalar yürüten Uzm. Dyt. Nazlı Acar, bu konuda önemli bilgiler verdi: …

Devamını oku »

HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

HUQQabaz’da iftar sahura kadar… Ramazan’da keyif ve huzur dolu bir masada Türk mutfağının özellikle de geleneksel sokak lezzetlerinin sofralardaki en özel lezzetleriyle buluşmak isterseniz, Ataşehir Watergarden HUQQabaz şubesi tam size göre. Bulunduğu lokasyonda son zamanların en gözde mekanı olmayı başaran HUQQabaz, oldukça iddialı olduğu geleneksel tatlar üzerine yoğunlaştığı zengin Ramazan menüsüyle dikkat çekiyor.    Çöp şiş, Adana, mantı, hamburger, köfte, …

Devamını oku »

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik)   Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz