Ana Sayfa » Etiket arşivi: Çorba (sayfa 2)

Etiket arşivi: Çorba

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta …

Devamını oku »

Karne Hediyeleri

Karne Pastası

Karne Hediyeleri Annelerin yediği ama kilo almadığı, çocukların yediği ve kilo aldığı, güneşli, sağlıklı, çok gezmeli, bol dinlenmeli, renkli kahkahalı, güzel yerler görmeli, yeni deneyimler elde etmeli, öğrenmeli, dinginleşmeli, düşünmeli, bol okumalı, çok uyumalı bir yaz tatili olsun mu? Vallahi olsun. Bütün bir sene sağlıklı beslenmişken karnesi ile eve gelen mini gurmeyi de tabi ki sağlıklı bir pasta ve şekersiz …

Devamını oku »

AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT!

AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT! İyotun besinsel önemi tiroit bezinin metabolizmasında rol almasından kaynaklanmaktadır. Günümüzde iyotlu su, tuz ve ekmek kullanımı sayesinde iyot yetersizliği nadiren görülür. Bununla birlikte, iyot eksikliği ülkemizin belirli bölgelerinde halen önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. İyot eksikliği, tüm dünyada en yaygın mikro besin yetersizliği nedenleri arasındadır. İyot yetersizliği zeka …

Devamını oku »

Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası

Ramazan Geldi Hoş Geldi Çocukluğumun en sevdiğim ayı Ramazan geldi hoş geldi. Büyük şehir hayatının hengamesi içerisinde eskisi gibi aile iftarları yapamasak da, bu ay ki menümü ben çocukken en çok sevdiğim iftar yemeklerinden oluşturdum. Kendimden bir şeyler katmadan da yapamadığım için, Türk mutfağının baş tacı kadayıf tatlısına da kendimce bir dokunuş yaptım Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası (4 Kişilik) …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN

Oruç Tutarken Sağlığınızı Ve Formunuzu Koruyun

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN Uzun yaz günlerine rastlayan Ramazan ayında hastalıklara yakalanmamak ve fazla kilolardan kurtulmak için iftar ve sahur öğünlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Açlık, susuzluk, bitkinlik şikayetlerini en aza indirmenin, düşük ve yüksek tansiyonu önlemenin, sindirim sistemi problemlerinin oluşmasını engellemenin yolu ölçülü ve dengeli beslenmekten geçiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili görüşlerini dergimize anlattı.   Emine YÜZBAŞIOĞLU Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri  Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …

Devamını oku »

Dana Etli Çorba Tarifi

Dana Etli Çorba Tarifi

Dana Etli Çorba (4 Kişilik) Dana Etli Çorba İçin Malzemeler: 250 gram dana eti 1 adet soğan 1 adet havuç 1,5 litre et suyu 1 tutam kekik 1 diş sarımsak 50 gram tereyağı 100 gram un 1 kahve fincanı krema Tuz, beyaz toz biber Dana Etli Çorba Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsakları kıyın. Havucu da çok küçük doğrayın. Eti tencereye alıp …

Devamını oku »

Semizotu Çorbası

Semizotu Çorbası İçin Malzemeler; 1/2 demet Semizotu 1 adet Soğan 2 çorba kaşığı Un 2 çorba kaşığı Tereyağ 2 diş Sarımsak 3 su bardağı Su Tuz

Devamını oku »

Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?

Göceli tarhanası nasıl yapılır? Huriş’in kileri Benim ‘Göceli’ tarhanam… Göceli tarhanası nasıl yapılır? Göceli tarhanası, Eskişehir tarhanası, yani çekilmiş kırma buğdaydan yapılma bir tarhana. Her yörenin tarhanası kendine özgündür, güzeldir ama bu tarhana beni çocukluğuma götürür. Odun pazarı, rahmetli anneanneciğim, çocukluğum, beni şımartan akrabalarım, arkadaşlarım, yani çorbayı her kaşık salışımda işte anmadan geçemeyeceğim hatıralarım var… Şimdi bu anılarla harmanlanmış tarifi …

Devamını oku »