Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası

Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı

8 Porsiyon İçin

Malzemeler:

400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış)

20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış

20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış

100 gram kuru soğan, yemeklik

10 gram sıvı yağ

50 gram tereyağı

10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış)

50 gram biber salçası

1,5 kg ilikli kemik suyu

35 gram tuz

5 gram şeker

1 adet kuru Arnavut biberi

40 gram mısır unu

Hazırlanışı:

Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ve ayrı kaplarda haşlayın. Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak haşlayıp süzün ve fazla suyunu sıkın.

Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanı, sıvı yağı, tereyağı ve iç yağı soğanlar pişene kadar kavurun. Biber salçası ilave ettikten sonra bir miktar daha kavurun.

Haşlanmış olan barbunyaları süzüp tencereye ilave edin. Haşlanmış olan mısır yarmalarını ise haşlama suyuyla tencereye ekleyin. Daha sonra haşlanmış lahanaları, kemik suyunu, tuzu ve ufak parçalara ayrılmış Arnavut biberlerini ilave edin. 30 dakika kadar pişirin. Mısır ununu ılık bir bardak su ile açın ve pişen çorbaya üsten yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. (Mısır unu, çorbanızın bağlanmasını sağlayacak.) Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanız servise hazır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir