Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği

Malzemeler:
• 1 kilo un
• 25 gram tuz
• 2 adet yumurta
• 500 gram su

Sarıyer Böreği Tarifi:
Bütün malzemeleri unun içine koyup 15 dakika yoğurun. 200 gram olacak şekilde yuvarlayın. Her bir yumak katını yağ ile yağlayın ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Tekrar tek tek yağlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendikten sonra hamurları elle pizza büyüklüğünde açın ve havada sallayarak çarşaf haline getirin. Arzunuza göre içlerine kıymalı, peynirli, patatesli harç koyabilirsiniz. Rulo halinde dürdükten sonra şekil verin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 – 30 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  2023 İhracat Hedeflerine 2013’te Ulaşması Beklenen Türk Yumurta Sektörü Zirve’de Buluştu

Tavsiye

Cildinize yaz ortası bakımı

Cildinize yaz ortası bakımı Daha güzel daha genç görünmek istiyor fakat estetik cerrahinin olası baskılarından …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir