Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği

Puan ver

Malzemeler:
• 1 kilo un
• 25 gram tuz
• 2 adet yumurta
• 500 gram su

Sarıyer Böreği Tarifi:
Bütün malzemeleri unun içine koyup 15 dakika yoğurun. 200 gram olacak şekilde yuvarlayın. Her bir yumak katını yağ ile yağlayın ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Tekrar tek tek yağlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendikten sonra hamurları elle pizza büyüklüğünde açın ve havada sallayarak çarşaf haline getirin. Arzunuza göre içlerine kıymalı, peynirli, patatesli harç koyabilirsiniz. Rulo halinde dürdükten sonra şekil verin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 – 30 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  İftar Sofralarının Ferahlatan Lezzeti: SEK Ayran Çeşitleri

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Puan ver Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz