Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Pırasa Dolması
Pırasa Dolması

Pırasa Dolması

Pırasa Dolması
Puan ver

Malzemesi

Pırasa Dolması

• 1 kilo kalın pırasa
• 200 gram kıyma
• Yarım su bardağı ince bulgur
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 tutam maydanoz
• 1 tutam nane
• Tuz, karabiber, pul biber
• 1 çay bardağı su
• 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ

Pırasa Dolması Tarifi:

1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca kesin. Bol kaynar suda
hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
2. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydanoz, nane, salça, tuz
ve baharatları yoğurun.
3. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kanarına iç malzemeyi
koyun. Muska şeklinde katlayın. Tencereye dizin. Üzerine
yeterince su, tuz, ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Kısık
ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
4. Sıcak servis edin. Arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurt
gezdirerek de servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Tarihi Pideciden Yeni Bir Lezzet “Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide”

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu KekPuan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet …

Bir Yorum

  1. şu kilo plerbomi olmasa her istediğimizi yiyebilsek keşkearada böyle kaçamaklar iyi olur nefis olmuş pide ellerine sağlık arkadaşım

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir