Ana Sayfa » Tarifler » Saklıkent
Saklıkent

Saklıkent

Malzemeler

Saklıkent

Yarım kilo kuşbaşı et

Bezelye

Mantar

Havuç

Patates

Tuz, karabiber, pul biber

2 yemek kaşığı yağ

Püresi için:

5 adet patates

Yarım çay bardağı süt

Tuz, karabiber

Kaşar rendesi

Sosu için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

Çok az un

Saklıkent Tarifi:

Kuşbaşı eti haşlayın. Suyunu çektikten sonra hafifçe kavurun. Mantarını bezelyesini havucunu patatesini ekleyin(garnitür). Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra pişirin. Püresi için; patatesleri haşlayın ve ezin. Tuz karabiber ilave edin. Çok az süt katın. Fırın tepsisini yağlayın. 2 kaşık patates püresi üzerine 2 kaşık et harcını da koyun, onunda üzerine 2 kaşık püre koyun ve etrafını kapatın. Üzerine kaşar rendesi serpin. 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için; yağ, salça ve unu biraz pişirin. Bu sosu yemeği servis yaparken üzerine dökün.


OKU ➤  Sezon Açılıyor En Güzel Balıklar Akel Balık Izgara Da Pişiyor

Tavsiye

RAMAZAN’DA 30 GÜNE 30 ALTIN ÖNERİ

RAMAZAN’DA 30 GÜNE 30 ALTIN ÖNERİ

Ramazan ayında oruç tutanlar için 30 günü sağlıklı geçirmeleri için altın niteliğinde 30 ayrı öneri… …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir