Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Keçi Peynirli Patlıcan

by Yemek Zevki Editör
31 Temmuz 2013
in Tarifler
468 25
0
Keçi Peynirli Patlıcan

Keçi Peynirli Patlıcan

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi
• 2 adet patlıcan
• 100 gram keçi peyniri
• 2 kaşık domates sosu
• Fesleğen (kurutulmuş)
• Karabiber, tuz
• Galeta unu
• 1 adet yumurta
• Yağ (kızartmak için)

Keçi Peynirli Patlıcan Tarifi:
Patlıcanları şerit şerit soyun, 1cm kalınlığında halka halka doğrayın, tuzlu suda 5 dakika  beklettikten sonra suyunu sıkın. Kızgın ve bol yağda yarı yarıya pişirin. Kızarmış patlıcanları kağıt havlu üzerine koyup yağını alın. Sonra bir kızarmış patlıcanı alıp, üzerine ince bir kat domates sosu sürün, üstüne karabiber, tuz ve kurutulmuş fesleğen serpin. Baharatlama işlemi bittikten sonra bir dilim keçi peynirini üstüne ekleyin, tekrar ince bir kat domates
sosu sürün ve fesleğen serpin. Üstüne bir kat patlıcanla kapatın. Böylece, hamburger görüntüsü alacaktır. En son işlem olarak bu minik burgerlerin her tarafını önce yumurtaya, sonra galeta ununa
bulayıp, yine bol kızgın yağda kızartın. Çıkartıp, fazla yağını
süzdürdükten sonra, yoğurtlu sosla servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Havuç Püreli Dil Balığı

Next Post

Isırganlı Tavuk Güveci

Yemek Zevki Editör

Next Post
Isırganlı Tavuk Güveci

Isırganlı Tavuk Güveci

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki