Ana Sayfa » Tarifler » Keçi Peynirli Patlıcan
Keçi Peynirli Patlıcan

Keçi Peynirli Patlıcan

Malzemesi
• 2 adet patlıcan
• 100 gram keçi peyniri
• 2 kaşık domates sosu
• Fesleğen (kurutulmuş)
• Karabiber, tuz
• Galeta unu
• 1 adet yumurta
• Yağ (kızartmak için)

Keçi Peynirli Patlıcan Tarifi:
Patlıcanları şerit şerit soyun, 1cm kalınlığında halka halka doğrayın, tuzlu suda 5 dakika  beklettikten sonra suyunu sıkın. Kızgın ve bol yağda yarı yarıya pişirin. Kızarmış patlıcanları kağıt havlu üzerine koyup yağını alın. Sonra bir kızarmış patlıcanı alıp, üzerine ince bir kat domates sosu sürün, üstüne karabiber, tuz ve kurutulmuş fesleğen serpin. Baharatlama işlemi bittikten sonra bir dilim keçi peynirini üstüne ekleyin, tekrar ince bir kat domates
sosu sürün ve fesleğen serpin. Üstüne bir kat patlıcanla kapatın. Böylece, hamburger görüntüsü alacaktır. En son işlem olarak bu minik burgerlerin her tarafını önce yumurtaya, sonra galeta ununa
bulayıp, yine bol kızgın yağda kızartın. Çıkartıp, fazla yağını
süzdürdükten sonra, yoğurtlu sosla servis yapın.

OKU ➤  İstanbul Aşçılar Derneği Kuruldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir