Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 39)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Şalgam Suyu Hastalıklarda Kalkan Görevi Görüyor

Uzmanlar bir insanın hücrelerinin 10 katı, yani yaklaşık 100 trilyon faydalı bağırsak mikrobu (probiyotik) ile yaşam sürdüğünü belirtiyor. Günümüz koşullarında işlenmiş ve GDO’lu besinlerle kötü beslenme, aşırı ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı, hareketsiz yaşam, stres gibi olumsuz etkenler vücudun probiyotik dengesini bozuyor. Bozulan probiyotik dengesi,  bağışıklık sisteminin zayıflamasına, insan yaşamını olumsuz etkileyen, hatta kısıtlayan birçok sağlık sorununa sebep olabiliyor. Bu hastalıklara …

Devamını oku »

Baturma

Malzemeler: 1 kâse orta bulgur (köftelik) 1 kâse dövme kırığı (çekilmiş dövme) 1 kase kıyma (önceden kavrulmuş) 2-3 baş kuru soğan 2-3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 adet domates 3 adet yeşilbiber 1 demet taze soğan Yarım demet …

Devamını oku »

Emsan’dan Mutfaklara Bir İlk ‘Ceraflame’

Her geçen gün inovatif ürünlerine bir yenisini ekleyen Emsan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor! Emsan’ın yepyeni ürünü Ceraflame; toprak seramik özelliği, çizilmeyen yüzeyi, dayanıklılığı, güvenli ve sağlıklı olmasıyla dikkatleri üzerine topluyor. Emsan, 2014 yılında da yine inovatif ürünler üretmeye devam ediyor. Bu ürünlerden en yenisi ise Mart ayında piyasaya sürülen Ceraflame serisi. Bu seri, özellikleriyle Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Tencere, …

Devamını oku »

Tevek Köfte (Yaprak Sarma)

  Malzemeler 400 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma 1 su bardağı bulgur 1 bağ nane Yarım bağ maydanoz 5 adet domates 4 diş sarımsak 1 çay bardağı ay çiçek yağı 1 çay bardağı nar ekşisi 4 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 12 adet büyük asma yaprağı 4 yemek kaşığı tava yoğurdu veya normal yoğurt Sos İçin …

Devamını oku »

Ördek Confit

Malzemeler 4 adet ördek budu 1 adet portakal 1 adet greyfurt 1 adet limon Yarım bağ kereviz 50 gram pırasa 2 adet defneyaprağı Zeytinyağı Zencefilli Mercimek İçin: 200 gram yeşil mercimek 20 gram kırmızı soğan 40 gram renkli biberler 20 ml. balsamik sirke 10 gram zencefil 500 ml. tavuk suyu Hazırlanışı: Portakal ve limonun suyunu ördek butlarına sıkın. Zeytinyağını döküp, …

Devamını oku »

Dil Peynirli Piliç Pane

Malzemeler 300 gram piliç bonfile 100 gram dil peyniri Mısır gevreği Un Sosu İçin: Yarım litre süt 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Kereviz Sos İçin: Rendelenmiş Kereviz Yoğurt Mayonez Sarımsak Tuz Dereotu Beyaz ve karabiber Hazırlanışı Piliç bonfileyi et döveceği ile inceltin. Arasına dil peyniri koyup sarın. Önce una, sonra tüm …

Devamını oku »

Testi Kebabı

Malzemeler 400 gram kuzu eti 200 gram arpacık soğan 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı 50 gram sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 4 adet defne yaprağı 100 gram çeri domates Taze kekik Tuz Karabiber Kapağı İçin: Un Su Hazırlanışı Geniş bir kabın içerisine sıvı yağ, salça ve baharatları koyup, içine dinlendirilmiş kuzu etini ekledikten sonra marine edin. Soğan, …

Devamını oku »

Blue Cheeseburger

Malzemeler: 1 adet burger ekmeği 20 gram isli et veya bulunamazsa dana jambon Köftesi İçin: 140 gram köftelik kıyma (kalın çekim) 4 gram tuz 2 gram karabiber Yarım yumurta Sosu İçin: 20 gram rokfor peyniri 80 gram krema Hazırlanışı Bir tavada krema ve rokfor peynirini koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ekmeğin altına karamelize soğanı sürün. Daha sonra burger köftesini koyup, üzerine isli …

Devamını oku »

Mantar Soslu Burger

Malzemeler 1 adet burger ekmeği Köftesi İçin: 140 gram köftelik kıyma (kalın çekim) 4 gram tuz. 2 gram karabiber Yarım yumurta Sosu İçin: 2 gram köri baharatı 40 gram istiridye mantarı. 20 gram tereyağı 80 gram krema 3 gram tuz 1 gram karabiber 10 gram rokfor peyniri (Blue cheese) Hazırlanışı: Bir tavada ince doğranmış mantarları tereyağı ile soteleyin. Daha sonra …

Devamını oku »

Ajili Mojili Burger

Malzemeler 1 adet burger ekmeği 1 dilim kaşar peyniri Köftesi İçin: 140 gram köftelik kıyma (kalın çekim) 4 gram tuz 2 gram karabiber Yarım yumurta Sosu İçin: 50 gram jalapone biberi 10 gram üzüm sirkesi 25 gram zeytinyağı 10 gram hardal Hazırlanışı Burger köftesini kızartın. Üzerine dilim kaşar peyniri eritin. Ekmeğin altına karamelize soğandan sürün. Daha sonra burger köftesini koyup, …

Devamını oku »