Ana Sayfa » Tarifler » Baturma

Baturma

baturma

Malzemeler:

1 kâse orta bulgur (köftelik)

1 kâse dövme kırığı (çekilmiş dövme)

1 kase kıyma (önceden kavrulmuş)

2-3 baş kuru soğan

2-3 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

2 adet domates

3 adet yeşilbiber

1 demet taze soğan

Yarım demet reyhan

2 çorba kaşığı erik ekşisi

2 adet kuru tandır ekmeği

Bir miktar üzüm yaprağı

Hazırlanışı:

Bir tavada tereyağı ile doğranmış soğanı sarartın. Bir kaşık un ilave edin. Unla bir iki kez çevirdikten sonra ince bulguru, dövme kırığı, 2 kaşık domates salçasını, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi, önceden kavrulmuş bir kaşık kıymayı ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Pilav gibi biraz suluca pişirin. Ocaktan alıp geniş bir tepsiye aktarın. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri, ince ince kıyılmış yeşilbiberleri, yeşil soğanı ve reyhan yapraklarını ekleyerek karıştırın. Erik ekşisi yoksa nar ekşisi ilave edin. Kavrulmuş kıymadan ayrılmış bir miktar kıymayı (soğuk olarak) üzerine dökün. Isıtılmış tereyağını üzerine gezdirin. Taze asma yaprağı ve tandır ekmeği ile servis edin. Kıyma yerine kışlık kavurma da kullanabilirsiniz.

 

OKU ➤  Siemens ankastre ile siyahın asaleti mutfağınızda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir