Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Baturma

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Tarifler
488 5
0
Baturma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

baturma

Malzemeler:

1 kâse orta bulgur (köftelik)

1 kâse dövme kırığı (çekilmiş dövme)

1 kase kıyma (önceden kavrulmuş)

2-3 baş kuru soğan

2-3 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

2 adet domates

3 adet yeşilbiber

1 demet taze soğan

Yarım demet reyhan

2 çorba kaşığı erik ekşisi

2 adet kuru tandır ekmeği

Bir miktar üzüm yaprağı

Hazırlanışı:

Bir tavada tereyağı ile doğranmış soğanı sarartın. Bir kaşık un ilave edin. Unla bir iki kez çevirdikten sonra ince bulguru, dövme kırığı, 2 kaşık domates salçasını, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi, önceden kavrulmuş bir kaşık kıymayı ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Pilav gibi biraz suluca pişirin. Ocaktan alıp geniş bir tepsiye aktarın. Üzerine küp şeklinde doğranmış domatesleri, ince ince kıyılmış yeşilbiberleri, yeşil soğanı ve reyhan yapraklarını ekleyerek karıştırın. Erik ekşisi yoksa nar ekşisi ilave edin. Kavrulmuş kıymadan ayrılmış bir miktar kıymayı (soğuk olarak) üzerine dökün. Isıtılmış tereyağını üzerine gezdirin. Taze asma yaprağı ve tandır ekmeği ile servis edin. Kıyma yerine kışlık kavurma da kullanabilirsiniz.

 

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Ezme Yoğurt Çorbası

Next Post

Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda

Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki