Ana Sayfa » Tarifler » Ördek Confit

Ördek Confit

1489

Malzemeler

4 adet ördek budu

1 adet portakal

1 adet greyfurt

1 adet limon

Yarım bağ kereviz

50 gram pırasa

2 adet defneyaprağı

Zeytinyağı

Zencefilli Mercimek İçin:

200 gram yeşil mercimek

20 gram kırmızı soğan

40 gram renkli biberler

20 ml. balsamik sirke

10 gram zencefil

500 ml. tavuk suyu

Hazırlanışı:

Portakal ve limonun suyunu ördek butlarına sıkın. Zeytinyağını döküp, kalan malzemelerle birlikte fırına verin. Zencefilli mercimek için; Yeşil mercimekleri soğan ile kavurun. Balsamik sirkeyi çektirin. Renkli biberleri ve zencefili ilave edin, tavuk suyu ile pişmeye bırakın. Portakal sos için; Fırınlanış ördek budunun altından çıkan suyu süzdürün, tekrar portakal suyu ilave edip, tereyağı ile bağlayın.

OKU ➤  Philips Beluga El Blender Serisi İle Mutfaklarda Titanyum Devri

Bir Yorum

  1. yalnız bu bahsettiğiniz yöntem confit değil. Confit yöntemi yağın içerisinde düşük sıcaklıkta uzun süre pişirme yöntemidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir