Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 40)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Izgara Kuzu Kaburga

Malzemeler 3 Kalem kuzu kaburga yaklaşık 180 gram Marine İçin: 1 tutam taze fesleğen 1 tutam taze kekik 1 tatlı kaşığı bal Yarım köz kırmızı biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, Karabiber Buharda Sebzeler İçin: 1 adet havuç 1 adet kabak 5 adet taze fasulye 1 adet kuru soğan Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin: 2 adet soyulmuş orta boy patates …

Devamını oku »

Dönmemiş Döner

Malzemeler 180 gram dana bonfile dilimleri 2 adet pide 50 gram tereyağı 1 çay bardağı süzme yoğurt 1 adet sivri biber 1 tutam sumak Marine İçin: Yarım kahve fincanı zeytinyağı 10 gram taze kekik 1 tutam biberiye Sos İçin: 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salça 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım kahve fincanı su Hazırlanışı Zeytinyağı, kekik …

Devamını oku »

Shorba Kuzu İncik

Malzemeler: 4 adet kuzu incik 7-8 yaprak marul 200 gram salamura yaprak 3 adet orta boy havuç 2 adet soğan 5 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1.5 kahve fincanı zeytinyağı Sosu için: 1 su bardağı süzme yoğurt Birkaç yaprak marul Birkaç dal dereotu Birkaç dal maydanoz 30 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un Hazırlanışı: Kuzu incik için; Etleri geniş bir …

Devamını oku »

Meradan Sofranıza; Toklu Çiftliği Kasap Ve Izgara

Toklu Çiftliği Kasap ve Izgara, kendi çiftliğinin ürünü olan etlerin en doğal ve lezzetli hallerini meraklılarına sunuyor. Toklu Çiftliği Kasap ve Izgara, şarküteri ve kasap bölümünde sunduğu ürünler ile misafirlerini enfes bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. 150 yıllık hayvan yetiştirme geleneğine uygun olarak doğal yemlerle yetiştirilen hayvanlardan elde edilen ürünler, lezzet düşkünlerine aracısız ve soğuk zinciri bozmadan ulaştırılıyor. Toklu Çiftliği Kasap …

Devamını oku »

Kahvaltının Vazgeçilmezi: Eker Kaymak

Pazartesi sendromuyla başa çıkmanın en tatlı yolu: Pazar kahvaltılarını Eker Kaymak ile lezzetlendirmekten geçiyor. Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan Eker, kaymağıyla da sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Kahvaltılarda balın, sofralarda tatlının lezzet ikizi olan kaymak taptaze süt tadı, yumuşacık kıvamı ve sanki az önce evde yapılmış hissi veren doğallığı ile kahvaltı ve tatlıların …

Devamını oku »

Samsung’un yeni ankastre ürünleri ilk kez Arda’nın Mutfağı’nda

Samsung, yeni ankastre ürünlerinin göz alıcı marifetlerini, Türkiye’deki tüketicilere ilk kez Arda Türkmen’in, Türk mutfağından seçtiği benzersiz tatlar eşliğinde paylaştı. Tanıtım etkinliğine, Samsung Electronics Tüketici Elektroniği Başkanı Boo-keun Yoon da katıldı. Samsung Electronics, Türk tüketicilerle ilk kez buluşan yeni ankastre ürünlerini,  30 Ocak Perşembe günü Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen özel bir etkinlikle tanıttı. Samsung Electronics Tüketici Elektroniği …

Devamını oku »

Fatih Karadeniz Pidecisi’nden ‘Takdire Şayan’ Hediye

Birçok lezzet avcısı tarafından “Türkiye’nin en iyi pidecisi” unvanına layık görülen Fatih Karadeniz Pidecisi, ilk yarıyılda çok çalışıp yorulan takdirlik öğrencilere enfes bir ödül veriyor. Takdir belgelerinin fotoğrafını çekip, Fatih Karadeniz Pidecisi’nin Facebook sayfasında paylaşan ilk 10 öğrenciye dilediği bir pide ve bir içeceği hediye ediyor. Derslerine çalışıp çok yorulan öğrenciler, tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nin kıymalı, peynirli, kavurmalı ve kuşbaşılı, …

Devamını oku »

Dilek’ten Kazasker ve Çekmeköy’e 2 Yeni Şube

Türkiye’de pastane, cafe ve restaurant konseptinin ilk uygulayıcısı olan Dilek Cafe&Restaurant, Kazasker ve Çekmeköy şubelerini hizmete açtı. Pastane sektöründe elde ettiği yarım asırlık haklı ününü kalite anlayışıyla birleştiren marka, 57 yıllık lezzet deneyimini Kazasker ve Çekmeköy’deki misafirlerine sundu. Birbirinden şık dekorasyona sahip iki yeni şubesiyle Kazasker’de Şemsettin Gülaytan Caddesi, Çekmeköy’de ise Orhangazi Caddesi’nde hizmete başlayan Dilek Cafe&Restaurant, Türk ve dünya …

Devamını oku »

Yoğurt Aşı

  Malzemeler 2 su bardağı köftelik bulgur 200 gram köftelik et 50 gram biber salçası Tuz Karabiber Kimyon 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un, Köfte için: 200 gram kıyma 5 dal maydanoz, 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt 1 çay bardağı ceviz içi Tuz Karabiber Yoğurt Aşı İçin: 6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt veya süzme …

Devamını oku »

Kiraz Yaprağı Sarma

Malzemeler 1 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı un Kıvam alana kadar su Tuz Yeteri kadar taze kiraz yaprağı Üzeri İçin: 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı erik ekşisi Tuz 1 adet iri kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı Bulgur, un, tuz ve suyu birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğurun. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil …

Devamını oku »