Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
Puan ver

enginar-yemek-zevki

Zeytinyağlı Enginar İçin Malzemeler:

4 adet enginar

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

Yarım su bardağı bezelye

10 adet arpacık soğan

1 adet limon

1 adet portakal

1 çay bardağı zeytinyağı

Dereotu

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı

Küp küp doğradığınız havuçları arpacık soğanla birlikte kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra enginarları, içine atıp portakal ve limonu sıktıktan sonra üzerlerini geçecek kadar su, koyup kaynatın. Enginarlar yarı pişince küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan aldığınız enginarı servis tabağına koyduktan sonra üzerlerini dereotu ile süsleyin.

OKU ➤  Zeytinyağlı Taze Barbunya

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir