Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

enginar-yemek-zevki

Zeytinyağlı Enginar İçin Malzemeler:

4 adet enginar

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

Yarım su bardağı bezelye

10 adet arpacık soğan

1 adet limon

1 adet portakal

1 çay bardağı zeytinyağı

Dereotu

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı

Küp küp doğradığınız havuçları arpacık soğanla birlikte kavurun. Havuçlar kavrulduktan sonra enginarları, içine atıp portakal ve limonu sıktıktan sonra üzerlerini geçecek kadar su, koyup kaynatın. Enginarlar yarı pişince küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan aldığınız enginarı servis tabağına koyduktan sonra üzerlerini dereotu ile süsleyin.

OKU ➤  Profiterol

Tavsiye

Ramazan Ayında Kilomuzu Nasıl Kontrol Etmeliyiz?

Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Çelik Diyet döneminde korkulan zaman dilimlerinden biri olan Ramazan ayındayız… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir