Ana Sayfa » Etiket arşivi: İçecek

Etiket arşivi: İçecek

Limonun en serin hali: Konsantre Limonata

Limonun en serin hali: Konsantre Limonata

Limonun en serin hali: Konsantre Limonata Yaz aylarının en serinletici içeceklerinden limonatanın konsantre halini her daim buzluğunuzda muhafaza edebilirsiniz. İlk yapım aşamasında sürekli ovarak biraz emek istese de sonucunu görünce “Ne iyi yaptım, ellerime sağlık!” diyeceksiniz.    Limon Şerbeti (3 Litre Limonata İçin)   Malzemeler: 1 kilo limon 1 parça zencefil (ceviz büyüklüğünde) 2-3 dal taze nane 2 litre su …

Devamını oku »

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından epeyce söz ettiren Yemek Yazarı ve Eğitmen Şef Asuman Kerkez , her biri anılarla dolu Adıyaman ve Hatay mutfağından yerel yemeklerle mutfaklarımıza konuk oluyor. ‘’Yine annemden aldığım ama anneannemin çok güzel yaptığı bir lezzet küllü baklava. İsmine bakıp zor zannetmeyin. Yufka açmayı bilen bir insan …

Devamını oku »

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç de olsa etkisini göstermeye başladı. Yılın bu en sıcak zamanında vücudunuzu daha iyi hissettirmek, korumak için en iyi yardımcınız mevsim sebze ve meyveleri… Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sizin için özellikle yaz mevsiminde tüketilmesini önerdiği meyve ve sebzeleri seçti. Hepsi hem lezzetli hem de birer …

Devamını oku »

ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI

ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI BABALARA NEDEN BAKIM HEDİYE EDİLMESİN? Son yıllarda kadınlar kadar erkekler de bakımına özen gösteriyor. Erkeklerin en çok tercih ettiği bakımlar arasında, saç simülasyonu, protez tırnak, cilt bakımları ve göze sürme çekme gibi uygulamalar başı çekiyor. Dış görünümüne önem veren babalar için bu tarz uygulamalar popüler hediyeler arasında yerini almaya başladı. Erkekler giyim …

Devamını oku »

Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu (6 Kişilik)   Karadut Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı karadut 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz karadutları  ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğuk …

Devamını oku »

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma (4 Kişilik)   Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler 200 gram hurma 1 adet elma 1 adet armut 50 gram ceviz içi 1 tatlı kaşığı esmer şeker Vanilya Sos İçin: 1 paket manda kaymağı 2 adet çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan …

Devamını oku »

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer tuttuğunun altını çizerek bu üç ana yiyecek için sağlıklı tarifler vermeyi de ihmal etmedi. NOHUTLU HAFİF ÇORBA Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 litre su 200 ml süt 1 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş kadar sarımsak Yarım çay …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN

Oruç Tutarken Sağlığınızı Ve Formunuzu Koruyun

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN Uzun yaz günlerine rastlayan Ramazan ayında hastalıklara yakalanmamak ve fazla kilolardan kurtulmak için iftar ve sahur öğünlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Açlık, susuzluk, bitkinlik şikayetlerini en aza indirmenin, düşük ve yüksek tansiyonu önlemenin, sindirim sistemi problemlerinin oluşmasını engellemenin yolu ölçülü ve dengeli beslenmekten geçiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili görüşlerini dergimize anlattı.   Emine YÜZBAŞIOĞLU Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »

Naneli Ayran

naneli ayran

Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »