Ana Sayfa » Etiket arşivi: tatlı tarifi

Etiket arşivi: tatlı tarifi

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 1 adet yumurta 75 gram toz şeker 1 paket vanilya Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 125 gram un Yarım paket vanilya 100 gram margarin 50 gram beyaz çikolata Yeterli miktarda sıcak su 1 …

Devamını oku »

Yeşil Smoothie Bowl

Yeşil Smoothie Bowl

Yeşil Smoothie Bowl (2 Kişilik) Malzemeler: 3 adet doğranmış ve dondurulmuş muz 2 avuç donmuş ya da taze ıspanak Yarım çay bardağı süt ya da badem sütü 4 çorba kaşığı buzlu badem 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu 2 tatlı kaşığı chia tohumu Servis İçin: Frambuaz, yaban mersini Ay çekirdeği Chia tohumu Kakao taneleri Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra …

Devamını oku »

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …

Devamını oku »

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 280 gram un 170 gram tereyağı 50 gram pudra ş ekeri 5 gram toz zencefil 1 adet yumurta Su (gerekirse) Bir tutam tuz Mousse İçin: 140 gram tahin 125 gram üzüm pekmezi 40 gram tereyağı 1 adet yumurta 250 gram bitkisel krema, çırpılmış 50 ml. vişne suyu 75 gram sultani üzüm (kuru) Hazırlanışı: Tart …

Devamını oku »

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli (1 Büyük Kavanoz İçin)   Malzemeler: 1 kilo taze kayısı 800 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeğini çıkartın. Kayısıları üç kat olacak şekilde aralara toz şeker serperek bir tencereye aktarın. Çubuk tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın …

Devamını oku »

Kayısılı Volovanlar Video

Kayısılı Volovanlar İçin Malzemeler; 4-5 yaprak Milföy Hamuru 5 çorba kaşığı Kayısı Reçeli 2 çorba kaşığı Pudra Şekeri 1 adet Yumurta Sarısı 1-2 çorba kaşığı Fındık

Devamını oku »

Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler: 1 litre süt 5 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı (6 Kase İçin) Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz …

Devamını oku »