Tavuk Külbastı Malzemeler:
4 adet piliç göğüs eti
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 kahve fincanı yoğurt
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı ay çiçek yağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
Servis İçin:
Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas
Tavuk Külbastı Hazırlanışı:
Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, kuru kekiği, tuzu, karabiberi, ay çiçeği yağını karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine bulayın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabına aktarın. 1 saat beklettikten sonra ızgarada pişirin. isteğe göre pirinç pilavı, közlenmiş domates ile biber ve kaşık salatası eşliğinde servis yapabilirsiniz.