Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Tavuk Külbastı

Tavuk Külbastı

Tavuk-Kulbasti

Tavuk Külbastı Malzemeler:

4 adet piliç göğüs eti

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kuru kekik

1 kahve fincanı yoğurt

Tuz, karabiber

1 kahve fincanı ay çiçek yağı

3 adet domates

3 adet çarliston biber

Servis İçin:

Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas

Tavuk Külbastı Hazırlanışı:

Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, kuru kekiği, tuzu, karabiberi, ay çiçeği yağını karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine bulayın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabına aktarın. 1 saat beklettikten sonra ızgarada pişirin. isteğe göre pirinç pilavı, közlenmiş domates ile biber ve kaşık salatası eşliğinde servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Ayva Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir