Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 77)

Tatlı Tarifleri

Orman Meyveli Elmasiye

Malzemeler: 1 litre su 200 gram toz şeker 40 gram jelâtin 200 gram taze orman meyveleri 50 gram frenk üzüm Hazırlanışı: Su ve şekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk suda çözdürdüğünüz jelatini şekerli karışıma ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Orman meyvelerini slikon esnek bir kabın içine yerleştirin. Kabın içini şekerli karışım ile doldurun. Kıvam alana dek buzdolabında …

Devamını oku »

Karanfilli Çikolatalı Islak Kek

Malzemeler: • 60 gram kuvertür siyah çikolata • 45 gram margarin • 1 adet yumurta • 15 gram un • 30 gram şeker • 1 gram vanilya • 1 gram tuz Hazırlanışı: Yumurtanın beyazını tuz ile kabartın. Yağ ile çikolatayı eritip soğutun. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ilave edin. Un ve vanilyayı yedirin. Şekeri ekleyin. Kabartılmış yumurtayı katın. Yağlanmış kalıplara koyun. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Malzemeler: • 3 adet büyük boy ayva • 2 su bardağı toz şeker • 1-2 adet çubuk tarçın • 2-3 adet karanfil • 2 su bardağı ıhlamur çayı • Yarım limonun suyu Ayvalı Karışım İçin: • 2 adet elma • 1 adet ayva • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çay kaşığı tarçın • 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Balkabağı Tatlısı

Malzemeler: • 2 kilo balkabağı • 2 kilo toz şeker • 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: Balkabağının kabuğunu soyup istediğiniz şekilde parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek şekilde şeker serpin, karanfil tanelerini ekleyin. Vaktiniz varsa tencerenin kapağını kapatıp sulanması için bu şekilde birkaç saat bekletin. Vaktiniz yoksa direkt ocağa alın. En kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp oda ısısında soğumaya bırakın. Daha …

Devamını oku »

Yeşil Fıstıklı Vanilyalı Panna Cotta

Malzemeler: • 10 gram süt • 25 gram krema • 5 gram şeker • 3 gram yaprak jelatin • 1 adet çubuk vanilya • 10 gram toz yeşil fıstık • Fıstık taneleri (süslemek için) Hazırlanışı Süt, krema, şeker ve çubuk vanilyayı karıştırarak kaynatın. Yaprak jelatini ıslatıp yumuşatın ve tavada eritin. Karışıma ilave edin. Kalıba karışımın yarısını doldurun diğer yarısını da toz yeşil fıstığı ekleyerek …

Devamını oku »

Kakaolu Mantar Kurabiye

Malzemeler: • 500 gram fındık tozu • 400 gram pudra şekeri • 4 adet yumurtanın beyazı • 35 gram kakao Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yuvarlak bir şekil verin. Pudra şekerine bulayın. 200 derecede 6 dakika pişirin.

Devamını oku »

Bisküvi Evi

Malzemeler: Kurabiye Malzemeleri: • 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 paket vanilya • 4 su bardağı un Royal Icing Malzemeleri: • 3 adet yumurtanın akı • 2 çorba kaşığı gerçek limon suyu • 3,5 su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Mikserin hamur yoğurma …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Malzemeler: • 45 gram krem peynir • 45 gram süt krema • 15 gram toz şeker • Yarım yumurta • 7 gram limon suyu Alt taban bisküvisi: • 3 gram tereyağı • 3 gram şeker • 4 gram pirinç ceviz • 6 gram un Hazırlanışı: Bisküvi malzemelerinin hepsini yoğurun. Bir ufak tepsiye koyup 170 derecede kızarana kadar pişirip soğutun. Kalıbın altına tabanına …

Devamını oku »

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin

Malzemeler: • 20 gram süt krema • 30 gram beyaz çikolata • 45 gram çırpılmış kremşanti • Frambuaz • 3 gram yaprak jelatin Sosu için: • 4 gram frambuaz • 5 gram şeker Hazırlanışı: Süt kremasını kaynatın. Ocaktan alın. Çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Kremşantiyi mikserde kabartıp süt kremasına ekleyin. Yaprak jelatinleri soğuk suda eritip yumuşatın. Suyunu süzüp kısık ateşte …

Devamını oku »

Yeşil Çay Dondurması

Malzemeler: • 100 gram vanilyalı dondurma • 1 çorba kaşığı yeşil çay tozu • Vişne ya da şeftalili hazır sos Hazırlanışı: Vanilyalı dondurmayı oda ısısında kısa bir süre beklettikten sonra yeşil çay tozu ile iyice karıştırın. Servis kasesine boşalttığınız dondurmayı 20 dakika süreyle dondurucuda bekletip servis edin. Arzu ederseniz üzerini vişne ya da şeftalili sos ile dekore edebilirsiniz.  

Devamını oku »