Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 77)

Tatlı Tarifleri

Saint Tropez Keki

  Malzemeler: Hamuru İçin: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 2 su bardağı un • 1 tutam tuz • Yarım paket kabartma tozu • 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin Kreması İçin: • 1 çay bardağı toz şeker • 2 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 …

Devamını oku »

Meyveli Yulaf Ezmesi

Malzemeler: • 1 küçük kase yulaf ezmesi • 2 çay bardağı süt • 2-3 adet çilek • 4-5 dilim kurutulmuş armut elma karışımı • 2-3 adet fındık içi • 2-3 adet badem içi • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm • 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Hazırlanışı: Sütün dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaseye aktarın. En son sütü ilave edin. 10 dakika …

Devamını oku »

Karpuz Pasta

Malzemeler: 1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz) 1 paket kremşanti 1 adet şeftali (Tercihen sert) 1 adet kivi 8-10 adet çilek İnce çekilmiş Antepfıstığı içi Karpuz Pasta  Hazırlanışı: Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin. Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük …

Devamını oku »

Fındıklı Baklava Böreği

Malzemeler: • 18-20 yaprak hazır baklava yufkası • 150 gram tereyağı • 1 küçük kase irmik • 1 büyük kase fındık içi • 1 küçük kase rendelenmiş • Hindistancevizi • 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış)     Üzeri İçin: • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: • 2,5 su bardağı …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli Sütlaç ve Gül Suyu Jöleli Tel Kadayıf

Malzemeler:  • Hazırlamak için ayaklı kadehler kullanılmalıdır Gül Sulu Jöle İçin: • 80 gram gül reçeli • 4 gram jelatin • Bir miktar gül suyu Sütlaç İçin: • 400 gram Hindistan cevizi sütü • Vanilya çubuğı • Yıldız anason • 65/100 gram arası şeker (Arzuya göre) • 125 gram yuvarlak pirinç • 100 gram krema   Hazırlanışı: Jelatinleri 5 dakika …

Devamını oku »

Narlı Tart

Malzemeler: Hamuru İçin: • 300 gram un • 120 gram tereyağı • 1 çay bardağı toz şeker • 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: • 1 paket vanilyalı puding • 4 su bardağı süt • 1 paket karamelli çikolata (80-100 gr) • Yarım paket vanilyalı puding Üzerini Süslemek İçin: • 1 paket beyaz çikolata (80 gr) • Nar taneleri Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Banana Split

Malzemeler: • 100 gram çırpılmış şanti • 100 gram küp doğranmış muz • 10 gram esmer şeker • 130 gram vanilyalı dondurma Bademli Krokan İçin: • 30 gram toz şeker • 10 gram glikoz şurubu • 30 gram badem içi Çikolata Sos İçin: • 20 cl. süt • 10 gram toz şeker • 5 gram toz kakao • 1 çorba …

Devamını oku »

Çikolatalı Terin

Malzemeler: 2 su bardağı taze krema 400 gram bitter çikolata 4 adet yumurtanın sarısı 2 adet bütün yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kahve (toz ve kuru halde) Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı kakao Vanilyalı dondurma Taze nane yaprağı Hazırlanışı: Kremayı kısık ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolataları iri parçalar halinde doğradıktan sonra kremanın içine atın. …

Devamını oku »

Katmer Tatlısı (Kahiye)

Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu   Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yufkaların aralarına eritilip ılınmış …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: • 2 paket burçak bisküvi • 50 gram tereyağı • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çay kaşığı tarçın • 1-2 çorba kaşığı limon suyu Peynirli Karışım İçin: • 400 gram labne peyniri • 200 ml. krema • 100 gram ricotta peyniri • 1 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un • 1 …

Devamını oku »
Deneme bonusu