Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 76)

Tatlı Tarifleri

Şehriye Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket tel şehriye (500 gram) • 30 gram tereyağı Şerbeti için: • 2 su bardağı su • 1 su bardağı toz şeker Şehriye Tatlısı Tarifi: Şehriyeleri geniş bir tencerede yağsız olarak kahverengileşinceye kadar sürekli karıştırarak kızartın. Bu arada şerbeti için kaynar suyun içine şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Ilınmaya bırakın. Şerbeti kızaran şehriyelerin üzerine dökün. Suyunu çekene dek arada …

Devamını oku »

Ilık Çikolata Şelalesi

Malzemesi √500 gram tereyağı √ 500 gram bitter çikolata √ 12 adet yumurta √ 150 gram toz şeker √ 75 gram un √ 75 gram toz fındık √ 200 gram beyaz çikolata Ilık Çikolata Şelalesi Tarifi; Benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtalarla şekeri kabartana kadar çırpıcıyla çırpın. Daha sonra erimiş çikolata ve çırpılmış yumurtaları karıştırın. Un ve fındığı ekleyin. Alüminyum kapları yağlayıp unladıktan sonra …

Devamını oku »

Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması

Malzemesi  150 gram tel kadayıf 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı su Harcı İçin: 1 çay bardağı ahududu 2 çorba kaşığı doğranmış bitter çikolata 1 çorba kaşığı doğranmış ceviz  Kızartmak İçin:  500 gram sıvı yağ  Şurubu İçin:  3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu …

Devamını oku »

Kupta Ayvalı Keşkül

Malzemesi 1 adet ayva 1 litre süt 200 gram şeker 1 bardak ılık su 50 gram nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya  Kupta Ayvalı Keşkül Tarifi;  Sütü kaynatın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Su, nişasta ve yumurtayı çırpıcı ile iyice karıştırın. Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça yedirerek karıştırmaya devam edin. 4-5 dakika daha kaynatın. Salep kıvamına geldiğinde …

Devamını oku »

Peynir Kremalı Ayva Tatlısı

 Malzemesi  2 adet büyük ayva 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 10-12 adet küçük beze 250 gram labne peyniri 30 ml. likit krema  Peynir Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi;  Ayvaları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp kenarlı bir kaba yerleştirin. Su, şeker, limon suyu ve ayva çekirdeklerini ilave edin. Ağır ateşte ayvalar …

Devamını oku »

Kakaolu Badem Ezmesi

Malzemesi  1 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ince çekilmiş badem içi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kakao 1 kase doğranmış kurutulmuş meyve  Kakaolu Badem Ezmesi Tarifi;  Şerbeti için; şeker ve suyu tencerede karıştırın. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve 15-20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Şerbet …

Devamını oku »

Yer Fıstıklı Kurabiye

  Malzemeler √ 225 gram tereyağı √ 3 çorba kaşığı taneli fıstık ezmesi √ 225 gram un √ 50 gram mısır unu √ 115 gram pudra şekeri Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi; Fırını 180 derecede ısınmaya alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve fıstık ezmesini kabın içinde karıştırın. Un çeşitlerini ve şekeri ilave edip kurabiye hamurunu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp avucunuzun içinde …

Devamını oku »

Kirazlı Tartöletler

Malzemeler 150 gram margarin 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı fındık tozu 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı su Aldığı kadar un Kreması için: 2 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 1  paket vanilya 400 gram kiraz 1 yemek kaşığı yeşil fıstık …

Devamını oku »

Fırında Elma Tatlısı

Malzemeler: • 4 adet büyük boy elma • 4 tatlı kaşığı esmer toz şeker • 2 çay kaşığı tarçın • 4 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Fırında Elma Tatlısı Tarifi; Elmaların kabuğunu soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Ortasında hafifçe çukur oluşturun. Elmaları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ve çukurun içine denk gelecek şekilde esmer şekeri, tarçını ve Antepfıstığı içini serpin. …

Devamını oku »

Güllü Pirinçli Sütlaç

Malzemeler √ 1 su bardağı pirinç √ 1 su bardağı toz şeker√ 4 çorba kaşığı gül suyu√ 6 su bardağı süt√ 1 tatlı kaşığı kakule √ 1 tatlı kaşığı zerdeçal Güllü Pirinçli Sütlaç Tarifi: Tencereye sütü koyun ve kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçleri ilave edin. Pirinçler yumuşayınca, şeker ve zerdeçalı ekleyin. Muhallebi piştikten sonra kakule ve gül suyunu ilave edip birlikte …

Devamını oku »