Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 78)

Tatlı Tarifleri

Kireçte Kabak

Malzemeler: • 1 adet kabak • 1 kilo kireç • 2 kilo şeker • 3 litre su Kireçte Kabak Tarifi: Kireci suya koyup karıştırın. 3-4 saat dinlendirdiğiniz suyu ayrı bir kaba alın. Uzun dilimler halinde soyduğunuz kabağı ayırdığınız suya koyun. Suyun kabağın üstünü aşmış olmasına dikkat edin. Kabakları 1 gün süreyle bu suda bekletin. Kabakları 5-6 kere olmak üzere suyla …

Devamını oku »

Bonibon

Hazırlanma Süresi: 25 Dakika Pişirme Süresi: – Zorluk Derecesi:*   Malzemesi: 1 su bardağı kuru üzüm 5 adet kuru incir 1 su bardağı toz fıstık 1 tatlı kaşığı kahve 4 tatlı kaşığı toz şeker Bonibon Tarifi: İnciri ve kuru üzümleri çok ince kıyın. karışıma kahve ve toz fındıkları ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp iri misket büyüklüğünde toplar yapın. Bu …

Devamını oku »

İncir Uyutması

Malzemesi: • 1 litre süt • 1 su bardağı toz şeker • 12 adet kuru incir İncir Uyutması Tarifi; 1. İncirleri yıkayın. Sıcak suda yumuşatın. Süzün ve doğrayın. 2. Süt ve şekeri ocakta yoğurt mayalanma ısısına getirin. 3. İncirlere az süt ilave edip, blenderdan geçirin. Tencereye ilave edin. Tekrar blenderdan geçirin. 4. Kuplara boşaltın. Biraz mayalanınca buzdolabında soğutun. 5. Yanında taze incir ve kuruyemişlerle …

Devamını oku »

Sadrazam Lokumu

Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un Krema için: 2.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için) Sadrazam Lokumu Tarifi : Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Malzemeler: 3 orta boy ayva 2 su bardağı su 4 diş karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı şeker 200 gr manda kaymağı Ayva Tatlısı Tarifi: Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. …

Devamını oku »

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b.   Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi: Bir …

Devamını oku »

Atom Pasta

Malzemeler 1 paket (2 poşet) kremşanti 2 bardak süt 2 paket kepekli bisküvi 2 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı şeker 1 kaşık nişasta 1 çay bardağı su Atom Pasta Tarifi: 1 paket kremşantiyi 2 bardak süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri kremşantinin içine kırarak koyun ve karıştırın. Bu karışımı bir kalıba dökün ve buzluğa kaldırın. Kakao, şeker, su ve …

Devamını oku »

Gül Yapraklı Krema

Malzemeler 2,5 su bardağı (600 ml) süt 3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker Birkaç damla gülsuyu 2 tatlı kaşığı (10 gr) peynir mayası 4 yemek kaşığı (60 g) krema Süsleme için; gül yaprağı (şekere ya da bala hafifçe batırabilirsiniz) Gül Yapraklı Krema Tarifi: Sütü ve 2 yemek kaşığı şekeri, şeker iyice eriyene ya da süt ihyana kadar devamlı karıştırarak kısık …

Devamını oku »

Peynir Tatlısı

Malzemeler : 500 gr taze tuzsuz peynir veya lor 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı margarin alabildiğince irmik hindistan cevizi kabartma tozu Şerbet için: 4,5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 1/4 limon. Peynir Tatlısı Tarifi : Peyniri bir tülbente koyarak suyunu iyice süzdürelim (Peynirle yapıyorsak). Hamur yoğuracağımız kaba peyniri, yumurtaları, unu ve erimiş margarini koyup yoğuralım. …

Devamını oku »

Tiramisu

Malzemesi Krema İçin: • 2 çorba kaşığı un • 500 ml. süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 1,5 çay bardağı toz şeker • 1 paket labne • Vanilya Şurubu İçin: • 1/2 bardak sıcak su • 1 çorba kaşığı süt • 1 çorba kaşığı hazır kahve • 1 çorba kaşığı şeker. Tiramisu Tarifi: Unu, sütü, yumurta sarılarını ve şekeri …

Devamını oku »