Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Beze (Mereng)

Beze (Mereng)

Beze (Mereng)
Puan ver

1472

Malzemeler

3 adet yumurtanın akı

1 su bardağı toz şeker

1 tutam tuz

İsteğe bağlı olarak gıda boyası

Hazırlanışı:

Oda ısısındaki yumurta aklarının içine toz şekeri ekleyin. Mutlaka cam bir karıştırma kabı olmalı ve kesinlikle içinin kuru olmasına özen göstermelisiniz. Mikserle düşük ayarda en az 10 dakika boyunca çırpın. Yüksek ayarda da 5 dakika çırpıp şekerin tamamen eridiğinden emin olun. Mikseri kaldırdığınızda karışım akıp düşmüyorsa olmuş demektir. Dilediğiniz renkte gıda boyası ile renklendirip sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış 100 dereceye ayarlı fırında en az 50 dakika pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca cam bir kavanoza aktarıp muhafaza edebilirsiniz.

OKU ➤  Kızılcık Şerbeti

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİPuan ver SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir