Prodüksiyon ve Yapım: Ebru OMURCALI Fotoğraf: Ozan KUTSAL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 demet taze nane 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Aklınızda …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Dolması
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …
Devamını oku »Limonlu Tavuk Izgara
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça tavuk eti (tercihen ızgaralık) Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Şekerini, yarım limonun suyunu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile hafifçe inceltip yerleştirin. …
Devamını oku »Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden
Tarif: Matbah Restaurant Executive Şefi Kadir Yılmaz / Ottoman Imperial Hotel 10 Porsiyon İçin: Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 8 adet orta boy soğan ½ su bardağı vişne suyu 100 gram yeşil erik 1 çay kaşığı toz şeker ½ çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı kuru nane ½ çay kaşığı yeni bahar 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek …
Devamını oku »Zeytinyağlı Kabak
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi 10-15 adet kiraz domates 5-6 diş sarımsak Yarım demet taze soğan 1 çorba kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su Üzeri İçin: Kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Salçayı, şekeri, …
Devamını oku »Akdeniz Usulü Pirinç Salatası
Fotoğraf: Şevket Kızıldağ (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı Amerikan pirinci 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak (doğranmış) 1 çay kaşığı taze kekik (doğranmış) Taze çekilmiş karabiber Kırmızı toz biber Birkaç yaprak ıspanak 1 adet doğranmış kırmızı biber 1 adet doğranmış salatalık 2 dal taze soğan 1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin 1 …
Devamını oku »Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika kadar …
Devamını oku »Acılı Pide Sufle
Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY – Prodüksiyon: İnci BAK 2 Kişilik Malzemeler: Yarım pide 3 yumurta Bir tutam rendelenmiş muskat 1 çay bardağı süt 4-5 dal nane 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 4-5 yaprak kuru domates 1 adet acı kırmızıbiber, ince doğranmış 2 çay kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı rendelemiş parmesan peyniri …
Devamını oku »Lokma Tatlısı
Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …
Devamını oku »İrmikli Tatlı Börek
Tarif: Gülümser Karadayı – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu …
Devamını oku »